Від давнини до сьогодення: видадуть цікаву книгу про ніжинських лікарів

 

 

 

 

А ви б хотіли взяти до рук і почитати книгу про історію розвитку земської медицини, перших земських лікарів в Ніжині? Так, саме історичну книгу про людей в білих халатах, які лікували ще в далекі часи Ніжинської земської лікарні, а також про сучасних ніжинських медиків. Така можливість зявиться, коли протягом цього року буде реалізовано один із проєктів-переможців громадського бюджету – «Історична книга Ніжинські земські лікарі та їх нащадки, до 155-річчя заснування Ніжинської земської лікарні». Автор проєкту – Єрмова Людмила Володимирівна.

Повідомляє Нежатин.

У книзі проведено історичне дослідження: коли заснована лікарня імені Галицького – архівні документальні підтвердження; цікавий опис побудови її корпусів, території, освячення. Тут є спогади-розповіді очевидців, історичні фотографії. І, звісно, розповідається про сучаних лікарів.

Книга сприятиме поширенню знань про історію Ніжина, адже, як відомо, хто не володіє історією, той збіднює себе, вихованню дітей і молоді на історичних традиціях, вихованню патріотизму, бо у книзі розв’язуються спірні істричні питання на основі дослідження архівних документів. Книга актуальна в наш час, коли медики всього світу борються з пандемією Covid – 19.

Автор проєкту вважає: “Дитячі майданчики та бруківка – це дуже добра справа. Та серед проєктів громади повинна бути й прогресивна ідеологічна частина громадського бюджету. Виділення коштів громадського бюджету на видання історичної публіцистичної книги про історію медицини Ніжина – прекрасний вклад у розвиток майбутнього; вираз поваги й шани нашим батькам, засновникам ніжинської медицини та їх продовжувачам.

Історичну книгу в бібліотеках Ніжина зможуть взяти для користування всі жителі, хто забажає. Для користування її планують надати в школи, коледжі, вищі навчальні заклади, лікарні. Можна частину примірників виділити для нагородження медиків на святкуванні 155-річчя міської лікарні імені Галицького. Решту– продати через магазин, а ці кошти передати на благодійність.

Якщо вдасться видати книгу «Ніжинські земські лікарі та їх нащадки» за рахунок громадського бюджету, то це буде великим стимулом  для ніжинських дослідників історії. У місті є ще чимало тем для дослідження, багато «білих плям». Впевнена, що книга сприятиме вихованню міської молоді у дусі патріотизму, любові до рідного міста, вдячності й поваги до його працівників медицини, а особливо – до історії”.

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь