Жахлива новина: дівчинка померла після участі у флешмобі на TikTok

 

 

 

 

16 лютого в одній з інтернет-спільнот “Матусі Ніжина” з’явилася інформація про жахливу подію – смерть малолітньої дівчини після участі у флешмобі. Хоч це сталося у сусідній Київській області, але флешмоб запропонували, як забавку, у глобальному інтернет-додатку TikTok, а він досить популярний на теренах всієї нашої держави, тому подібна біда може трапитися будь-де, повідомляє  mynizhyn.com

16 лютого, з’явилося повідомлення про те, що на Київщині, в академічному ліцеї «Гармонія», дві учениці сьомого класу випили по 40 таблеток дротаверину (входить до складу «Но-шпа»). Одна з дівчат померла, а інша перебуває в лікарні, її стан вже середньо стабільний.

У пресслужбі поліції розповіли, що учениці надивилися відео в TikTok на кшталт: «Випий 40 таблеток і подивись, що буде».

Журналісти «Всеосвіти» вирішили перевірити, чи дійсно у соцмережі TikTok легко знайти подібний контент. За допомогою хештегів #таблетки та #чтобудетесли вдалося проглянути величезну кількість коротких відео з використанням різноманітних медичних препаратів не за призначенням.

До прикладу, ось скріншот одного з таких відео:

На своїй сторінці фейсбук уповноважений з прав дитини Микола Кулеба висловив співчуття батькам та додав: “Небезпека в Інтернеті більша, ніж здається. Діти можуть не розуміти наслідків своїх дій, можуть вважати розвагою те, що призводить до катастрофічних наслідків. Поговоріть зі своїми дітьми про небезпеку онлайн! Нагадайте дітям про важливі правила користування Інтернетом і соціальними мережами. ☑Не спілкуватися з незнайомцями, ☑Не повторювати дії, які пропонуються в мережі,поясніть, що «розваги» онлайн несуть небезпечні, а часом – невідворотні наслідки в реальному житті!”

Ніжинські батьки, закликаємо вас не лякати своїх дітей, а налагодити теплі стосунки, аби дитина прагнула поділитися з вами всім, що її оточує! Це набагато ефективніше та допоможе без залякувань та погроз врятувати життя та здоров’я ваших дітей!

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь