Домашні пуми: під Черніговом живе родина дивовижних котів найдавнішої породи (Відео)

 

 

 

 

Котів такої породи ще називають мініпумами, адже зовні вони дуже схожі на цих хижаків. Абісинська кішка – одна з найстародавніших порід і має ефіопсько-британське походження.

«Добрішого за абісинського кота нікого немає. Вони цілуються, вони обнімаються, вони розмовляють. Вони завжди поряд. Вони не ховаються. Вони відчувають, співпереживають»,- Олена Дока, любителька котів.

Для цієї породи характерні активність, контактність, охайність, високий інтелект і допитливість.

«Що ти прийшов? Я не тебе знімав. – Це кішка, допитлива». Олена Дока розводить цих котів у селі Киїнка під Черніговом. Каже, з дитинства любила родину котячих, а розводити почала тому, що не хотіла тримати вдома стерилізованих тваринок. «Хлопчик – це мітки, їх треба каструвати. Дівчинку треба стерилізувати. Всього цього мені не хотілося. Тому я вирішила піти таким шляхом, узявши породисту кішку. Питання заробітку не стояло, стояло питання – не стерилізувати,- Олена Дока, любителька котів.

Якщо не брати до уваги генетичних захворювань, характерних для всіх порід, абісинські коти вирізняються міцним здоров’ям. Рухомий і активний образ життя це гарантує.

«Фігура кішки – це як мініпума, як дика тварина. Вони не можуть бути жирними. У них маленька голова, мускулисте тіло»,- Олена Дока, любителька котів.

Ці котики, попри свій трохи хижий вигляд, дуже дружелюбні. Люблять цілувати, тертися та гратися. Завжди знаходять собі пригоди.

«Волосся – це їхня «хвороба». Вони дуже люблять у волоссі копошитися. Облизувати, вилизувати, чистити»,- Олена Дока, любителька котів.

Абісинська порода – яскравий симбіоз дикої природи та домашнього затишку.

Загалом сьогодні, 17 лютого, в день, який у багатьох країнах Європи є Днем котів, ЧЕline вітає всіх власників муркотунів і бажає лише позитивних спільних емоцій, адже на сьогодні вони дедалі більше відіграють роль антидепресанта і друга, аніж мишолова.

Журналіст Олег Дешура Оператор Дмитро Дриганов

Джерело: cheline.com.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь