У Ніжині проводять спортивні семінари за новітніми технологіями. Фото

 

 

 

 

Усі знають: щоб зберегти бадьорість духу, потрібно підтримувати своє тіло в формі. Саме тому дружити зі спортом треба з дитинства.  А розвивають любов до нього і дають основу спортивним навичкам ще у школі, на уроках фізкультури. І від того, як проходять ці уроки, чи зацікавлений у їх якісному проведенні вчитель, чи по-сучасному, в ногу з часом подається матеріал, чи виникає у дитини бажання відвідувати ці заняття, залежить, яке місце в подальшому займатиме спорт у житті дитини.

Тож за ініціативи відділу з питань фізичної культури та спорту та депутата міської ради, радника міського голови Сергія Охонька, за підтримки міського голови Олександра Кодоли, в Ніжині розпочато проєкт по підвищенню кваліфікації вчителів фізичного виховання загальноосвітніх навчальних закладів Ніжина.

Перший такий семінар за новітніми технологіями відбувся вчора, 18 лютого, в спортивній залі дитячо-юнацької школи. Тема – баскетбол. Вчителі фізкультури різних шкіл Ніжина прийшли, аби перейняти досвід молодих спортивних тренерів Наталії та Юрія Багмут.

Депутат міськради, радник міського голови Сергій Охонько зазначив: «Переконаний: процес фізичного виховання в школах потребує покращення. Систему фізвиховання треба максимально наблизити до сучасних вимог. Час іде, і ті норми, які діяли десятки років тому, вже не можуть застосовуватись у сучасних навчальних закладах. Існує багато нових практик, від яких і мають відштовхуватись педагоги і тренери.

Крім того, хотілося б налагодити роботу і комунікацію між міськими спортивними школами, вчителями фізкультури та школярами. Результатом цього стане мотивація й краща підготовка для дітей в фізичному плані, а спортивним школам це надасть можливість визначити, у яких саме дітей є хист до певних видів спорту».

Начальник відділу спорту Павло Глушко розповів: «З цього року і надалі плануємо майже щомісячні семінари з підвищення кваліфікації вчителів. Проводити їх будуть кращі тренери дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста, відповідно до програми з фізичної культури та спорту, які культивуються в ЗОШ. Семінари з основних видів спорту: легка атлетика, баскетбол, волейбол, гімнастика, гандбол».

Прикро, але з незрозумілих для організаторів причин половина вчителів загальноосвітніх шкіл не зявилася на цей важливий для міста проєкт.

Організатори сподіваються, що наступного разу вчителі фізичного виховання та директори ЗОШ виявлять більш свідому позицію та будуть присутніми на цьому заході, адже новітні технології в спорті – це круто!

Наступний семінар відбудеться за два тижні, і темою його буде волейбол.

Валентина Пильник

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь