На Чернігівщині відсутні кілька вакцин від небезпечних дитячих захворювань. Відео

 

 

 

 

https://cheline.com.ua/chelinetv/suspilstvo-video/na-chernigivshhini-vidsutni-kilka-vaktsin-vid-nebezpechnih-dityachih-zahvoryuvan-video-247893

На Чернігівщині відсутні кілька вакцин від небезпечних дитячих захворювань. Також не можна зробити ревакцинацію від дифтерії, кашлюку, правця, гемофільної інфекції. Про це розповіли в центрі громадського здоров’я Чернігівщини, що наразі контролює наявність вакцин в області.

«У центрі відсутні такі вакцини, як БЦЖ, ХІБ-інфекція тобто гемофільна інфекція, АКДП і, на жаль, антирабічна вакцина», – Анастасія Опанасенко, лікар-епідеміолог КНП «Чернігівський обласний центр громадського здоров’я» ЧОР. Також не можемо захиститися від сказу. Лише коли вас покусали, подряпали тощо потенційно хворі тварини, то вам зможуть допомогти.

«Нещодавно ми отримали «Ребінолін». Це антирабічний імуноглобулін. Якщо є поранення або укус, він колеться», – Анастасія Опанасенко, лікар-епідеміолог КНП «Чернігівський обласний центр громадського здоров’я» ЧОР. Найскладніша, з епідеміологічного погляду, ситуація з туберкульозом. Він лютує, а для найменших захисту немає.

«На сьогодні БЦЖ відсутня. Очікуємо індійську вакцину БЦЖ. Наприкінці першого кварталу. – Чому відсутня вакцина? – Це я не можу сказати», –  Анастасія Опанасенко, лікар-епідеміолог КНП «Чернігівський обласний центр громадського здоров’я» ЧОР.

У випадку відсутності вакцинації в перші дні життя порушується календар щеплення і, відповідно, дитина перебуває під постійною загрозою зараження.

«Вакцинація БЦЖ здійснюється в перші 3-7 днів у пологовому будинку. У зв’язку з відсутністю вакцини порушується календар. Згідно з рекомендаціями, якщо дитина старше 6-місячного віку, то перед проведенням вакцини БЦЖ треба робити пробу Манту. До 6-місячного віку діти можуть щепитися від туберкульозу без обстеження», – Тетяна Андреєва, завідувачка четвертого педіатричного відділення Чернігівської дитячої поліклініки №1.

Що стосується решти відсутніх вакцин, то загрози трохи менші, хоча залишаються, адже там відбуваються ревакцинації, тобто певний імунітет до цих захворювань у дітей уже є. Щодо ХІБ-інфекції, то моновакцини точно не буде вже з середини травня, зараз її вдосталь по районах, а от по Чернігову дані відрізняються. «У дитячій першій і другій є ця вакцина, але в малій кількості», – Анастасія Опанасенко, лікар-епідеміолог КНП «Чернігівський обласний центр громадського здоров’я» ЧОР.

«Відсутня моновакцина «Хіберікс» від ХІБ-інфекції», – Тетяна Андреєва, завідувачка четвертого педіатричного відділення Чернігівської дитячої поліклініки №1.

Теоретично до травня цього року вона має бути, для цього її просто треба перерозподілити з районів до Чернігова. Якщо це буде зроблено вчасно, то до закінчення її строку придатності перебоїв із вакцинацією від гемофільної інфекції не буде.

Джерело: cheline

Журналіст – Олег Дешура Оператор – Дмитро Дриганов

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь