Інтерв’ю. Світлана Желєзняк: «Живіть тут і зараз! Приймайте рішення! Дійте! Іншого життя не буде!»

 

 

 

 

День ангела важливий для кожної людини. У лютому іменини святкують дівчата, які носять ім’я Світлана. Традиційно цей день відзначають 26 лютого. Цьогоріч свято випадає на п’ятницю.

Загалом, згідно із церковним календарем, іменини Світлани відзначають кілька разів на рік: 26 лютого, 2 квітня і 16 листопада. У ці дні вшановується свята Фотина, яка є покровителькою всіх Світлан.

Жіноче ім’я Світлана дуже красиве, світле, лагідне та поетичне.

Журналісти “Нежатин” поспілкувалися з дівчиною із Ніжина — Світланою.

Отже, знайомтеся: Світлана Желєзняк, психолог Міського центру професійного розвитку педагогічних працівників Ніжинської міської ради Чернігівської області.

 Доброго дня, Світлано. Вітаємо тебе з Днем Ангела! Розкажи, хто назвав тебе цим іменем? Можливо в честь бабусі (прабабусі), чи просто батьки перебирали в пам’яті імена і вирішили вибрати саме Світлану?

Вітаю! Щиро дякую за привітання, бо саме 26 лютого найближче святкування іменин до мого дня появи на світ. Ім’я Світлана мені обрала мама у той день, коли народила. Їй сподобалось, як мелодійно звучить ім’я із прізвищем та по-батькові: Максименко Світлана Ростиславівна. І, правда, чудове поєднання!

Ти любиш своє ім’я? Що особисто воно означає для тебе?

Я обожнюю своє ім’я: Світлана, Світланка, Світланочка, Свєта, Фотинія. Для мене воно означає нести світло своїми думками, присутністю, діями.

Зараз скажімо так, модно змінювати імена уже в дорослому віці і деякі люди це роблять, або ж носять подвійне ім’я. Ти б так хотіла? Якщо так, то яке б іще ім’я ти вибрала б для себе сама?

За свої 33 роки ні разу не виникало думки змінити ім’я. Я приймаю його і розділяю вибір батьків. Це моє ім’я і мені з ним комфортно.

Говорять, що в дитинстві Світлана – дівчинка з незалежним характером, яка росте радісною й активною дитиною. Любить рухливі ігри й обожнює пізнавати все нове. А якою ти була в дитинстві? Можливо розкажеш якийсь цікавий, смішний випадок?

У дитинстві я була дуже допитливою дитиною. Вагомий внесок у становлення і розвиток моєї особистості вклав дідусь, Григорій Григорович. Саме він прищепив любов до природи, показав її багатогранність та цілющу красу. Він часто брав мене з собою в ліс, на дачу, пасіку. Це одні з найяскравіших та теплих спогадів з дитинства. Так з’явилась моя зацікавленість біологією. Мріяла стати хірургом, тому більше цікавилась не ляльками, а розтином жаб.

Про незалежний характер… Якось у старшому підлітковому віці, коли батьки робили ремонт в будинку, тато встановлював вимикач світла з підсвіткою. Я не дозволила його встановити так, як повинно бути, адже мені подобалось, щоб індикатор світився зверху. Переговори з батьком тривали майже тиждень, він намагався мені пояснити, що практичніше у використанні буде по-іншому. Все було марним. Минуло чимало часу і, приїжджаючи до батьків, мені цей вимикач нагадує мій незламний характер. Ох і впертою ж я була!

Що любиш зараз, чим живеш?

Маю маленького синочка, який вчить мене по-новому дивитись на світ та радіти кожній дрібниці. Обожнюю спілкування з цікавими мені людьми. Люблю природу, вона надає життєву енергію, відновлює після важких буднів. Подобається спорт, особливо біг. Під час нього мій мозок відпочиває. Дуже добре відчуваю своє тіло, прислухаюсь до нього.

 

Що б ти побажала іншим дівчатам з іменем Світлана і всім нашим читачам?

Живіть тут і зараз! Приймайте рішення! Дійте! Іншого життя не буде! Пийте улюблену каву чи ароматний чай – нехай ваші смакові рецептори наповнюються задоволенням. Читайте книги, подорожуйте, отримуйте насолоду від життя щодня! Даруйте ніжність, любов та робіть добро! Обіймайте, цілуйте свою сім’ю. Робіть компліменти. Все це зробить вас щасливою людиною! А щаслива людина може зробити ВСЕ! І навіть більше! Вірте в себе і в свій успіх.

 

Фото з архіву Світлани Желєзняк

Спілкувалась Тіна Кошелевська

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь