3 особи загинуло на Ніжинщині в пожежах з початку року

 

 

 

 

З початку року на Ніжинщині зареєстровано 20 пожеж, внаслідок яких загинуло 3 особи, ще 1 отримала травми, а за поточний період 2020 року виникло 23 пожежі, що на 13% більше, на яких загинуло 4 особи. Більшість пожеж з трагічними наслідками (66%) зареєстрована в приватному житловому секторі громадян, переважно у сільській місцевості.
Так, 18 січня у селі Вертіївка Ніжинського району, 34-річний господар будинку під час експлуатації нагрівальної печі знехтував правилами пожежної безпеки пред початком опалювального сезону та не перевірив димохід на наявність сажі, та тріщин. В результаті дії високої температури через можливу тріщину в димоході, перекриття перегрілось та виникла пожежа, внаслідок чого господар загинув від дії високої температури..
19 січня у селі Галиця Ніжинського району, 59-річний господар будинку під час експлуатації нагрівальної печі залишив дрова біля неї, та не щільно закрив дверцята топкового отвору. В результаті випадіння жарин на дрова, які лежали поряд сталося загоряння, внаслідок чого господар загинув від дії небезпечних продуктів горіння.
Крім того, однією з поширених причин трагедій у цей період є паління у ліжку, найчастіше у стані алкогольного сп’яніння. 11 лютого в одній з квартир дев’ятиповерхового житлового будинку, що по вул. 3-й Мікрорайон, в м. Ніжині виникла пожежа. Вогнеборці намагались врятувати 55-річного мешканця квартири, але марно. Причиною виникнення пожежі, яка коштувала життя чоловікові стала необережність при палінні.
З метою попередження виникнення пожеж, загибелі та травмування населення на них Ніжинський МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області попереджує:
• обережне користування вогнем допоможе Вам зберегти роками надбане майно, а не рідко і життя Ваше та оточуючих Вас людей.
• виходячи з дому, переконайтесь, що електричні та газові прилади відключені.
• маленька іскорка може стати причиною великого лиха.
• паління в стані алкогольного сп’яніння може призвести не лише до пожежі, а і до загибелі самої людини.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь