Ніжинські медики не поспішають вакцинуватися від COVID-19?

 

 

 

 

Тему вакцинації від коронавірусу не залишили поза увагою на сьогоднішній оперативній нараді, повідомляє Нежатин Директор КНП «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Оксана Калініченко повідомила, що наразі готових вакцинуватися медиків небагато. “Можливо, не довіряють вакцині”, – висловила припущення Оксана Андріївна.

У телефонній розмові журналістам Нежатин директор розповіла, що з їхнього закладу на вакцинацію записалося 7 осіб. Решта – у роздумах. “Причини я не знаю, – додала О. Калініченко, – скажу одне: всі були налаштовані на іншу вакцину, Pfizer, європейського виробника, а надійшла індійська”.

О. Калініченко запевнила, що сама вакцинуватися буде.

Генеральний директор НЦМЛ Олександр Костирко розповів, що 60 працівників міськлікарні виявили бажання. “Більшість чекали на Pfizer, це вже брендовий препарат, займає гідне місце на ринку медичних препаратів більше 100 років. Але вакцину отримали іншого виробника, з Індії. Тому половина персоналу згодні на індійську, а половина – чекають”.

На запитання, чи буде вакцинуватися генеральний директор міської лікарні, Олександр Михайлович відповів: “Я ще не прийняв рішення. До вакцинації є як показання, так і протипоказання. Усе потрібно зважити. До речі, на коронавірус я вже перехворів”.

Валентина Пильник
Фото ілюстроване

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь