Жителька Чернігова стверджує, що щеплення мало не скалічило її дитину

 

 

 

 

Руйнування плечового суглоба та туберкульоз — такі ймовірні наслідки могли би бути у дитини, якій зробили щеплення БЦЖ. Але мати звернулась вчасно за фаховою домогою й всьому цьому вдалося запобігти.

До редакції Високого Валу звернулась чернігівка, яка розповіла, що її малюку у серпні у Чернігівському пологовому будинку зробили щеплення від туберкульозу БЦЖ. Перші три місяці все було гаразд — було ледь помітне місце уколу. А потім місце щеплення почало наривати.

Зі слів жінки, педіатр заспокоювала її, що це нормальна реакція та незабаром все пройде. Але щеплення продовжувало запалюватися. Ще через три місяці вже сама педіатр почала хвилюватися та сказала, що, скоріш за все, дитині дуже глибоко ввели вакцину, тому все «пішло не за планом». Також вона порадила звернутися у тубдиспансер за фаховою консультацією.

Лікар-фтізіатр, до якого звернулась жінка, сказав, що вони все зробили правильно, адже ще трохи і наслідки могли бути вже незворотніми, а саме – руйнування плечового суглоба та навіть туберкульоз.

Завдяки своєчасному зверненню тяжким наслідкам вдалося запобігти. Лікар призначив процедури і наразі місце від щеплення у малюка потроху загоюється.

Жінка звертається до всіх матусь: якщо вони побачать, що протягом тривалого часу в їх малюків не загоюється місце від щеплення БЦЖ, то треба не гаяти часу, а терміново звертатися до тубдиспансеру.

У Чернігівському пологовому будинку вважають, що зі свого боку зробити щось не так вони не могли. Це малоймовірно.

«Я не можу коментувати цю конкретну ситуацію, адже не володію інформацією щодо цього випадку. Але точно знаю, що всі ці маніпуляції роблять фахівці, які проходять навчання щодо введення вакцин та регулярно здають заліки. Курси проводяться раз на рік кожного року. Зробити шось не так — це малоймовірно», – повідомила завідуюча віділенням новонароджених при спільному перебуванні матері з дитиною Чернігівського пологового будинку Ірина Ворона.

Головне фото — ілюстративне.

Джерело: val.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь