Колоритна гостина у ніжинському дитсадку: щедра Масниця настала! Фото

 

 

 

 

Масниця на сонце схожа – в садок завітала !
Це красуня – дівчинонька Весноньку стрічала,
По Ніжину походжала, у Садочок завітала !
Варениками та млинцями щедро пригощала !
Н.М.Примушко
Кажуть в народі: «Масниця іде – за собою гостей веде!».
Радісне, прадавнє, традиційне свято українців Масниці, відзначали в ЗДО №13 «Берізка» під срібні співи Весни-красни (вихователь Божок Т.Г.), рум’янощокої господині Масниці (вихователь Вергун І.А.) , Зимоньки (вихователь Співак М.В.), Лисички-сестрички (вихователь Костандова І.В.) в величезній родині дітей на святково прибраному Майдані . Музично-літературний супровід здійснювала і уміло керувала всім процесом музичний керівник Нагорна І.В.
Велично, як годиться, біля самісінької печі накрили святкові столи господині вишитими рушниками, а на них – вареники, духмяний чай, млинці. Сама Масниця, що на сонце схожа, на підвищенні прибрана стояла та посмішкою радо всю гостину зустрічала.
Талановиті ведучі свята, хустками закосичені, Парубець Н.Г., Бабич А.В. емоційно, завзято, з шанобою звичаїв і обрядів, проводили це Свято. Разом із музичним керівником Нагорною І.В., створили емоційно-піднесений настрій, особливий колорит рідного нам свята . Тут ігри були, і вареники запашні, що упліталися за дві щоки і «Лисячого хвоста» гуртом для Лисички-сестрички ловили,і яскраве Сонце-колесо водили, і веснянок співали, і Весну прославляли та Зиму проводжали…
Вирувало, співало, посміхалося всім-усім і дорослим, і малим улюблене свято Масниці.
Від усієї душі вітаємо і Вас з прадавнім святом. Бажаємо свята веселого, ситого і багатого . Нехай попрощається зі своїми правами Зима, а разом з холодами підуть усі негаразди, печалі і тривоги з землі рідної української і настане квітуча Весна.
Директор ЗДО №13 Наталя Примушко
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь