Україна востаннє перейде на літній час: коли переводити стрілки годинника

 

 

 

 

Переведення годинників на літній час в Україні не скасували. В ніч з 27 на 28 березня стрілки годинника потрібно перевести на годину вперед.

Верховна Рада 3 березня прийняла законопроект №4201, який передбачає відмову від переведення годинників на літній і зимовий час. Однак, дія закону почнеться тільки через рік. Останній перехід на зимовий час буде восени. Це означає, що в жовтні 2021 роки ми перейдемо на зимовий час і повертатися назад вже не будемо.

Коли закон приймуть в повному обсязі, то в Україні більше не буде такого поняття, як перехід на літній час. Всі, хто відчував проблеми зі здоров’ям, пов’язані з переведенням годинників, забудуть про це. Після переведення годинникових стрілок у багатьох людей погіршується самопочуття, знижується працездатність, спостерігається значне загострення хронічних хвороб. Саме з цих причин автори законопроекту виступили за скасування літнього часу.

Зимовий час є традиційним для нашого регіону. У Європі з 2019 року обов’язкове переведення годинників на літній і зимовий час скасовано. З 2021 року кожне член Євросоюзу може обирати: зберегти діючу систему переведення годинників або відмовитися від неї, залишивши поясний або літній час.

Джерело: ukraine.today.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь