23-річного ніжиця зарізали ножем, бо зробив зауваження?

 

 

 

 

Пізно ввечері 10 березня в одній з квартир на вулиці Гайдамацькій в Ніжині вбили 23-річного Дмитра Дворника. У будинок увірвався невідомий, вдарив хлопця ножем у серце і кинувся навтьоки. Від шуму прокинулася мати Дмитра. Шокована побаченим, вона намагалася врятувати сина, проте за лічені хвилини він помер.

Трагедія сталася близько 22.50. На місце одразу прибули патрульні, слідчо-оперативна група і співробітники карного розшуку. Свідки вказали поліцейським на 46-річного Володимира Сировця на прізвисько Лимон, який лише півроку тому вийшов з в’язниці. Правоохоронці стали відпрацьовувати всі можливі місця, де підозрюваний міг засвітитися, і не дарма – о пів на першу ночі його затримали на залізничному вокзалі. З речами і документами він чекав найближчого потяга, щоб втекти в іншу область.
– Ми живемо в сусідньому з Дімою будинку вже 18 років, – розповідає сусідка Вікторія. – Знаю, що його батьки розлучилися і він жив з мамою Людмилою. Вона працює на двох роботах в столиці. Тягнула сина як могла, а він в свою чергу завжди допомагав мамі. Діма – її єдина дитина. Він був дуже хороший: привітний, позитивний, ніколи нікому не грубіянив.
Займався футболом і вболівав за київське «Динамо». Навіть на виїзні ігри з командою їздив. Працював начебто разом з мамою, тому що вони часто поверталися з роботи удвох.
Володя «Лимон», якого підозрюють у вбивстві Діми, живе неподалік в приватному секторі. Чому його так називають, я не скажу. Можливо, це прізвисько він отримав на зоні, де сидів за нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть. У серпні 2014 року він забив чоловіка табуреткою. Звільнився в минулому році. Живе з братом Віктором. Той теж душогуб. Зарубав сокирою рідного батька, відсидів. Вони удвох не дають спокою нашому мікрорайону. Пиячать під вікнами будинків, шумлять. Кажуть, того вечора Володя з компанією саме гуляв Діміного будинку (хлопець з матір’ю жив на першому поверсі триповерхівки. – Авт.). Діма нібито вийшов на вулицю, попросив, щоби згортали п’янку і дали людям поспати. А «Лимон» побіг слідом за ним, заскочив в квартиру (хлопець не встиг закрити двері) і вдарив його ножем в груди … Діму поховали десь в ceлі, поруч з могилою дідуся. Дуже шкода його …
12 березня Ніжинський міськрайонний суд обрав Володимиру Сировцю запобіжний захід – два місяці утримання під вартою без права внесення застави. Ні підозрюваний, ні його адвокат не заперечували. Зараз Сировець в Чернігівському СІЗО. Йому загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі.
gorod.cn.ua, Юрій Нікітін, «Гарт» №12 (3024) від 18 березня 2021
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь