В Україні запланували підвищення прожиткового мінімуму: наскільки?

 

 

 

 

У Міністерстві соціальної політики України розповіли про швидке підвищення прожиткового мінімуму в країні. У відомстві запланували максимально підняти рівень життя громадян

На сьогоднішній день в Україні прожитковий мінімум становить близько 5 000 гривень. Однак в Мінсоцполітики називають цю суму далекою від «реальної величини».

«Наша мета-забезпечити цільової пріоритетний підхід на спрямування державних коштів для підвищення прожиткового мінімуму до фактичного його розміру для соціальних гарантій, які є для особи основним джерелом доходів. Запобігти надалі необгрунтоване використання прожиткового мінімуму для грошових платежів та стягнень, адміністративних зборів », – заявила міністр соціальної політики Марина Лазебная.

За словами Лазебний, у 2022-му році прожитковий мінімум в Україні підвищать на 14 відсотків, в 2023-м – суму збільшать ще на 15 відсотків. В 2024-му році прожитковий мінімум підвищать на 25 відсотків. Таким чином, в Україні в 2024-му році прожитковий мінімум в порівнянні з 2021-м роком збільшиться на 54 відсотки.

Міністр соцполітики України вважає, що соціальні виплати, які є додатковими виплатами до пенсій, допомог, необхідно розраховувати з урахуванням базової величини для соціальних виплат. Що стосується інших платежів і зборів, то їх необхідно розраховувати від базових величин для грошових платежів, базової величини для адміністративних зборів.

Як раніше повідомляв прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, прожитковий мінімум будуть нараховувати за новими правилами.

Джерело: biz.today.ua

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь