VIII сесія Ніжинради пройшла злагоджено: її основні питання

 

 

 

 

Сьогодні, 30 березня, відбулася 8 сесія Ніжинської міської ради, в ході якої було прийнято ряд важливих рішень. Загалом було розглянуто 59 питань, які турбують громаду. Депутатський корпус працював злагоджено і командно.

По завершенню сесійного засідання міський голова Олександр Кодола прокоментував основні прийняті рішення:

“Депутати ухвалили звернення до Премєр міністра України Д. Шмигаля та до Уряду щодо дозволу роботи непродовольчих ринків. Це звернення було ухвалене на підтримку понад 300 підприємців, адже на сьогодні, під час локдауну, вони, на жаль, позбавлені можливості заробітку.

Важливо: також ухвалили міську цільову програму по ремонтуванню і утриманню фасадів багатоквартирних житлових будинків. Програма передбачає покращення комфорту проживання мешканців міста шляхом проведення ремонтів фасадів багатоквартирних житлових будинків на умовах співфінансування. Фінансування робіт за рахунок міського бюджету становить не більше 95% від загальної вартості будівельно-монтажних робіт, дольова участь співвласників багатоквартирних житлових будинків у ремонті фасадів становить 5%.

Прийняли рішення про передачу одного з приміщень, що знаходиться на вулиці Космонавтів для розміщення аптеки. Нарешті буде вирішено болюче соціально-важливе питання, адже у цьому мікрорайоні проживає понад 4 тис. мешканців. Скоро поряд з пунктом сімейної медицини зявиться сучасна аптека.

За результатами громадських слухань визначили, що основним теплопостачальником залишається ТОВ “НіжинТеплоМережі”, але для більшої співпраці і прозуміння господарської діяльності підприємства Ніжинрадою було прийнято рішення рекомендувати кандидатуру Кормана. В. А. на посаду керівника ТОВ. Тому сподіваємось, що ВАТ “Облтеплокомуненерго” дослухається до пропозиції і наша подальша співпраця буде більш плідною.

На завершення сесії відбулася презентація смітєпереробного заводу. Це вже друга така презентація, першау було представлено на одному з засідань депутатської комісії. Пропозиція цікава: пропонується створити спільне українсько-німецьке підприємство в Ніжині.  Сподіваюся, депутати підтримають і найближчим часом буде створиено робочу групу для більш конкретних напрацювань у цьому питанні”.

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь