Досвід Волині в розвитку медицини вартий уваги – Суслова

 

 

 

 

Від успіху кожної громади залежить добробут України. Про це під час дводенного інтенсиву з обміну досвідом у Луцьку заявила лідерка Жіночого руху «За Майбутнє» Ірина Суслова.

До заходу приєднались представники місцевих рад від партії «ЗА МАЙБУТНЄ» з різних куточків України. Зокрема, з Тернопільської, Харківської, Одеської, Чернігівської, Вінницької та Волинської областей.

Його учасники відвідали найсучасніший в Україні Луцький центр реабілітації учасників бойових дій, який славиться новітніми практиками реабілітації і високотехнічним обладнанням.

Цей центр щодня відвідують понад 150 людей, і не тільки воїни АТО, а й пацієнти з хворобами опорно-рухового апарату, неврології та серця.

Серед основних напрямів реабілітації – медична реабілітація, фізична терапія, ерготерапія, психологічна реабілітація, фізіотерапія, механотерапія, кінезіотерапія, галотерапія, валеологія, вертебрологія, мануальна терапія та кінезіотейпування.

Своїми враження від відвідин центру поділилася депутатка Чернігівської облради, медик за освітою Галина Логвиненко. «Дякую колективу реабілітаційного центру, який запросив команду Жіночого руху «ЗА МАЙБУТНЄ» для обміну досвідом. Враження просто неймовірні. Я вперше бачу реабілітаційний заклад такого рівня в Україні. У нас дуже тривалий час іде війна, і такий центр – як ніколи на часі. У Чернігові бійці, які отримали поранення й потребували лікування, отримували його в різних закладах. Це зовсім не системний метод. А тут я побачила, по-перше, комплексний підхід, по-друге, медичний заклад, забезпечений новітньою апаратурою і висококласними фахівцями. Це дає хороший результат. Хочеться, щоб у кожному обласному центрі був центр такого рівня», – прокоментувала депутатка.

Галина Логвиненко запевнила, що шукатиме однодумців серед депутатів міської та обласної рад, щоб допомогти діючому Чернігівському обласному центру комплексної реабілітації та обслуговування учасників бойових дій, членів їх родин та сімей загиблих отримати необхідні ресурси для його розширення та ще якіснішої діяльності.

«Луцьк своїм прикладом довів, що за кілька років цілком реально створити такі умови в закладі. Тож і ми неодмінно спробуємо. Сподіваємося на допомогу та підтримку луцьких колег», – повідомила Галина Логвиненко.

У другий день делегація завітала до Волинського обласного медичного об’єднання захисту материнства і дитинства – він є одним з найсучасніших у Східній Європі.

«Кожен очільник області має звернути увагу на досягнення Волині у розвитку медицини, до яких доклав величезних зусиль лідер партії «ЗА МАЙБУТНЄ» Ігор Палиця, коли очолював Волинську облраду. Це неоціненний досвід, за яким тепер не треба їхати за кордон. Приїздіть до Луцька», – зазначила лідерка Жіночого руху «ЗА МАЙБУТНЄ» Ірина Суслова.

 

uezd.com.ua, Прес-служба Чернігівської обласної організації Політичної партії «ЗА МАЙБУТНЄ»

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь