Як врегулювати ситуацію з недобудованим будинком по вулиці Чехова, 31?

 

 

 

 

31 березня міський голова Олександр Кодола провів робочу зустріч щодо врегулювання ситуації, що склалася з недобудованим будинком по вул. Чехова,31.

У зустрічі взяли участь заступник міського голови Сергій Смага, радник міського голови Сергій Охонько, начальник управління Департамента економічного розвитку Юрій Сухомлин, директор Чернігівського регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової станови «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Анатолій Ярошевський, директор ТОВ “Чернігівський Дбк” Петро Сабашук і представник агентства з нерухомості Аліна Сабашук та вкладники.

З 2012 роки чотири ніжинські родини. Це три сім’ї педагогів і одна сім’я лікарів, які виявили бажання та прийняти участь у реалізації Державної програми доступне житло та взяли кредити на житло. Вони вклали ці гроші в будівельну компанію, як була учасником цієї Державної програми. На жаль дана компанія не змогла виконати свої зобов’язання. Компанія Домобудівник збанкрутував і з 2012 року і до цього часу багатоповерховий будинок недобудований.

Загалом не отримали житло 7 родин, які вклали гроші у будівництво. Ще три сім’ї, які йшли поза програмою і вклали власні кошти у будівництво цього будинку.

Після ліквідації компанії Домобудівник правонаступником стало підприємство, яке очолює Сабашук Петро Петрович.

За ініціативи постраждалих мешканців відбулося протягом минулого року три зустрічі щодо перспектив добудови даного будинку.

За цей час будівництво даного об’єкта не розпочалося. Мешканці вже сплатили всю суму кредиту, яку брали, виконали всі умови договору. Кошти компанія отримала повністю, яка розпочала будівництво.

Даний будинок розрахований на 54 квартири, загальною площею 3 305 квадратних метрів, загальна площа семи квартир складає – 409 квадратних метрів.

Ніжинці просять виконати рішення суду та придбати їм квартири.

Міський голова Олександр Кодола надав пропозиції будівельній компанії щодо інвесторів в будівельній сфері. Запропонував звернутися з листами до Державної служби з надзвичайних ситуацій, щоб вони виступили інвесторами та добудували об’єкт (на прикладі смт Куликівки).

Міський голова Олександр Кодола наголосив, що головне завдання – допомогти людям, які постраждали.

nizhynrada, відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь