Панікувати не варто: ліжка, ліки і кисень у Ніжинській міськлікарні є

 

 

 

 

Епідемічна ситуація, пов’язана з коронавірусною хворобою, у Ніжині складна. Мало не щодня дізнаємося про нових хворих. Як звітує Ніжинсь міськлікарня, кількість госпіталізованих останніми днями зростає. Інфекційний госпіталь по наданню медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу перевантажений.

Усі ми сподіваємося, що COVID уже врешті-решт почне відступати, але поки що він “тримає в обіймах” наше місто… Детальніше про ситуацію з обридлою хворобою та про те, як у Ніжині проходить вакцинування журналістам Нежатин розповіла профільний заступник міського голови Ірина Грозенко.

  • Станом на 8.00 годину  02 квітня в лікарні на стаціонарному лікуванні перебуває 128 пацієнтів з підтвердженим лабораторно COVID-19 та 42 пацієнти з пневмонією. Так, ситуація непроста, але панікувати не варто.

Запевнюю: запас ліжок є і  кисневою терапією лікарня забезпечена. Ми налагодили його прямі поставки з Київського заводу “Лінда Газ”, дякуємо обласній державній адміністрації за допомогу в цьому питанні.

  • А як стосовно ліків, всім забезпечені?
  • Так, ліки є в достатній кількості. Медикаментами хворі на коронавірусну хворобу забезпечені в межах затвердженого Протоколу. У зв’язку з такою великою кількістю хворих на закупівлю ліків за березень міська лікарня витратила “ковідних” коштів більше 3 млн. грн.

Кисневих концентраторів теж вистачає. Хочу підкреслити, що Ніжинська міськлікарня має одну з найбільших потужностей по кисневих концентраторах в області. У нас є багато концентраторів не на 1, а на 2 кисневі маски, тобто  одним концентратором може користуватися одразу двоє хворих.

Деззасобами та засобами індивідуального захисту медики також забезпечені в повному обсязі.

  • Які відділення нині приймають  хворих на коронавірус?
  • На сьогодні, крім інфекційного відділення, приймає дитяче,  лор-очне, онкологічне. А якщо  кількість хворих зростатиме, ми готові переобладнати перший поверх травматологічного відділення під “ковідне”.
  • Розпочався другий етап вакцинації. Як він проходить?
  • Ми пройшли перший етап вакцинації, коли вакцинувались медики. При Центру первинної медико-санітарної допомоги було створено 2 бригади, які вакцинували медичних працівників. Зараз ми приступили до 2 етапу вакцинації. Щеплення роблять працівники медичні, державних органів, громадські діячі й працівники всіх соціальних служб, тобто соцпрацівники, які працюють з малозабезпеченими верстами населення теж. Крім того, у цьому списку і люди  65+.

У Ніжині взагалі немає проблеми з вакциною. У всіх 9 амбулаторіях сімейної медицини, які є в місті, медичні працівники пройшли навчання, і вакцинація зараз проходить просто у лабораторіях.

Тому ми проводимо роз’яснювальну роботу і в соцмережах, і на сайті Ніжинської міської ради щодня оприлюднюємо звіт, де інформуємо, скільки ніжинців вакцинувалися попередньої доби.

Те, що говорять, що вакцини немає, або її недостатньо – це міф.

Недостатньо людей, які бажають вакцинуватися, оце сьогодні є проблемою.

Спілкувалася Валентина Пильник

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь