Поліція Чернігівщини проводить рейди з контролю за дотриманням посилених карантинних норм

 

 

 

 

Поліцейські у складі рейдових груп перевіряють виконання посилених карантинних вимог у різних населених пунктах Чернігівської області.
За вказівкою начальника Головного управління Нацполіції в Чернігівській області Володимира Нідзельського, на території обслуговування збільшено кількість рейдових груп, які контролюють дотримання карантинних обмежень.
– Відтепер в області дотримання карантину перевірятимуть 68 рейдових груп (раніше було 24). До їх складу, окрім поліцейських, входять представники Держпродспоживслужби, Національної гвардії, муніципальної варти, громадські формування, а також депутати та небайдужі громадяни, – сказав заступник начальника Головного управління Нацполіції в Чернігівській області Олександр Комлик.
Першочергове завдання поліції – не покарати правопорушника, а попередити правопорушення. Утім, злісні порушники карантинних обмежень мають нести адміністративну відповідальність.
Так, у Ніжині поліцейські спільно з міським головою Олександром Кодолою та начальником Держпродспоживслужби перевірили дотримання карантинних норм у супермаркетах, вокзалі, на зупинках громадського транспорту.
У Чернігові, зважаючи на посилення карантинних заходів з 5 квітня, правоохоронці відпрацьовують громадські місця, пасажирський транспорт (він має перевозити громадян за наявності у них спецпропусків та лише за кількістю місць для сидіння в салоні), а також суб’єкти господарювання – ринки, торгівельні заклади, перукарні тощо.
Поліція перевіряє їх на дотримання карантинних заходів: режиму носіння масок, соціальної дистанції та заходів дезінфекції.
Адміністрацію торгівельних закладів поліцейські попереджують про необхідність дотримуватися встановлених обмежень, у тому числі максимальної кількості покупців на торгівельну площу закладу, контролювати соціальну дистанцію на касах, необхідність дезинфікувати приміщення тощо.
На злісних порушників карантинних обмежень поліцейські складають протоколи за статтею 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Санкція статті передбачає штраф від 17000 до 34000 гривень для фізичних осіб і від 34000 до 170000 гривеньдля посадовців.
На громадян, які не реагують на зауваження поліцейських та відмовляються вдягнути захисну маску в громадських місцях, поліція складає адміністративні постанови про стягнення штрафу в сумі від 170 до 255 гривень.
З 2 квітня поліцейські Чернігівщини склали 106 адміністративних матеріалів за статтею 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Більшість із них складені на громадян, що нехтують карантинними нормами і категорично відмовляються вдягати захисну маску.
Ще 6 адмінпротоколів поліція склала на керівників підприємств, установ та організацій, які грубо порушили карантинні обмеження.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь