Сонячна електростанція. Актуально, екологічно, перспективно

Звернення до альтернативних джерел енергії — нагальна потреба часу. Виснаження світових паливних ресурсів змушує людство активніше використовувати сили природних стихій. На енергію сонця українці покладають великі надії. Значна кількість безхмарних днів та переважно рівнинна територія дарують чималі можливості для встановлення сонячних станцій на промислових та житлових будівлях.

Підсумувавши потужність усього наявного в будинку електрообладнання, можна вирішувати, яку сонячну станцію замовляти. Якщо вам важко робити підрахунки, фахівці спеціалізованої київської компанії 220 Volt допоможуть зробити раціональний вибір. На сторінці офіційного сайту 220volt.com.ua/solnechnye_stancii.htm можна отримати більш докладну інформацію. Через великі габарити обладнання послуги монтажу та обслуговування актуальні тільки для жителів столиці та області.

Типи сонячних станцій

Пристрої для перетворення енергії сонця бувають автономні та мережеві. В автономних, коли сонячні промені потрапляють на фотоелементи, відбувається вивільнення пучка електронів. Електричні поля, що виникають, сприяють його перетворенню на електричний струм. За допомогою контролерів здійснюється зарядка акумулятора, а за допомогою інвертора постійна напруга трансформується у змінну — звичні 220 В.

Автономні станції поділяються на такі різновиди:

  • Сонячно-вакуумні.
  • З параболічними концентраторами.
  • Баштові.
  • Тарілчасті.
  • Комбіновані.

У мережевих сонячних станціях акумуляторні батареї відсутні. Струм, що виробляється, спрямовується безпосередньо до мережі. Вартість такого устаткування на 30–40 % нижча за автономні моделі. Але такі станції не можуть бути використані як єдине джерело енергії. Вони популярні у країнах, де є можливість продавати надлишки електрики державним компаніям.

Особливості експлуатації сонячних станцій

Для підвищення рентабельності СЕС варто дотримуватися низки умов, що можуть зменшити навантаження на електромережу:

  • Використовувати тільки світлодіодні або люмінесцентні лампи.
  • Користуватися приладами з високим енергоспоживанням лише у світлий час доби.
  • Не вмикати одночасно прилади, що споживають багато енергії.

Продуктивність геліопристрою залежить від матеріалу, з якого виготовлені фотоелементи. Це може бути полікристалічний, аморфний або монокристалічний кремній. Останній характеризується найбільшим коефіцієнтом корисної дії.

Кількість фотоелементів, необхідних для забезпечення усього житла, залежить від кількох чинників. Треба врахувати площу розміщення, період застосування (сезонне або цілорічне), клімат місцевості. Необхідно також узяти до уваги наявність перешкод до потрапляння сонячного світла на фотоелементи: дерева, сусідні будівлі. Усе це впливатиме на ефективність функціонування фотоелементів. Чим складніші умови, тим більше фотоелементів потрібно встановлювати.

В інтернет-магазині 220 Volt ви знайдете велику кількість електростанцій, надійність яких вам гарантована. Також ви зможете отримати професійну підтримку фахівців.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь