Який овоч треба їсти, аби зміцнити кістки

Мільйони людей у світі страждають на остеопороз – захворювання, пов’язане з втратою кальцію в кістках. Цю хворобу не випадково називають невидимою, адже багато років вона розвивається приховано. Експерти розповіли, який овоч потрібно вживати для профілактики виникнення недуги, щоб зміцнити кісткову систему, повідомляє Комментарии.

Фахівці відзначили, що свій раціон потрібно збагачувати цибулею, а точніше її соком, тому що вона володіє масою корисних властивостей. Цей продукт багатий протизапальними антиоксидантними флаваноїдами, які можуть допомогти захистити будь-які пошкодження кісток, зокрема від нестачі колагену в кістках і артеріях.

Дослідники з Університету Берна в Швейцарії виявили в цибулі з’єднання, яке зменшує втрату кісткової тканини – пептид GPC. Під час експерименту вони з’ясували, що ця речовина блокує втрату мінералів кістками. Тобто вживання цибулевого соку може запобігти втраті кісткової тканини і допомогти боротися з остеопорозом. Крім цього, цибуля відмінно зміцнює імунну систему, зменшує кількість цукру в крові за рахунок хрому, який входить до її складу. Також регулярне вживання продукту знижує рівень “шкідливого” холестерину, що дуже добре для роботи серцево-судинної системи.

 

Джерело: kurs.com.ua

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *