Жінка з Ічнянщини знялась у відомому серіалі

На території Національного історико-культурного заповідника «Качанівка» 7 і 8 квітня проходили зйомки третього сезону популярного серіалу «Крепостная». На цей раз в знімальні майданчики перетворилися палац і територія біля нього. Кіношники ретельно оберігали їх від сторонніх очей, посилаючись на карантин.

У масовці знялася 40-річна Наталія Ільченко з Купини колишнього Ічнянського району. Вона працює завідуючою гуртожитком заповідника.

– Мені запропонуваали роль кріпачки, і я відразу ж погодилася. За півгодини до початку зйомок мене посадили в  крісло, змусили стерти лак на ногтях, чимось оприскали руки – і вони стали грубими та робочими. А ще спеціальним кремом намастили обличчя, аби виглядало грубіше. Все робилося для того, щоб я була схожа на змучену смертельно  важкою фізичною працею жінку, – каже Наталя. – Зйомки стартували о 11 годині. Я була дуже слухняною. Виконувала все, про що мене просять. Було кілька коротких перерв. Під час одного з них я навіть встигла сфотографуватися з народними артистом України Станіславом Бокланом. Але поспілкуватися не вдалося: йому треба було готуватися до продовження зйомок. На майданчику всі крутяться як мухи в окропі, щоб укластися в зазначений час. О 21.30 дали відбій.

Ви отримали гонорар?

– Звісно. Зі мною розплатилися відразу після зйомок. Сума невелика – 300 гривень. Але не в грошах щастя. Мені був цікавий сам знімальний процес. До речі, кілька років тому ми з колегами зіграли епізодичні ролі в історичному серіалі (на жаль, його назва не пам’ятаю), який знімали на території Качанівського палацу. Тоді нас красиво одягли та зробили зачіски.

За словами екскурсовода, кіношники регулярно навідуються в Качанівку.  Раніше на знімальний майданчик вони пускали працівників заповідника, але на цей раз персонал міг спостерігати за зйомками тільки здалеку.

– Ніч на 8 квітня представники знімальної групи провели хто де. Ті, хто простіші, ночували в нашому гуртожитку, а  зірки, мабуть, роз’їхалися по дорогим готелям.

Нагадаємо: багатосерійну драму «Крепостная» – про життя 18-річної кріпачки Катерини Вербицької (її роль виконує російсько-американська актриса Катерина Ковальчук) і ніжинського поміщика Станіслава Червінського (Станіслав Боклан) – знімає телеканал СТБ спільно з кінокомпанією Film.uа.

У червні 2018 го на території Качанівського заповідника майже п’ять днів проходили зйомки окремих епізодів серіалу за участю відомих акторів театру і кіно – Ольги Сумської, Олесі Жураковської, Станіслава Боклана.

Кінострічка вийшла на українські телеекрани в 2019 році. Її побачили також в Іспанії, Польщі, Литві, Казахстані, Росії та Білорусі. Права на показ продані в Японії, Чехії, Угорщини, Словаччини, Болгарії і радий іншим країн ближнього і далекого зарубіжжя.

Зйомки третього сезону стартували в листопаді минулого року. Крім Качанівки, вони проходили в Маріїнському  палаці, Видубицькому та Михайлівському монастирях. Софійському соборі та інших історичних місцях України. Третю частину серіалу орієнтовно покажуть восени.

Ольга Іващенко, «Гарт» № 16 (3028) від 15 квітня 2021

Головне фото з архіву серіалу

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь