Бачити красу в усьому живому, охороняти і берегти природу: у дитсадку пройшов День довкілля

 

 

 

 

Сьогодні ЗДО №13 «Берізка» прожив незабутній цікавий Тематичний день присвячений Всеукраїнському Дню Довкілля .
Що таке довкілля ? Саме на це питання була спрямована пильна увага і кропітка еколого – дослідницька, пошукова робота творчого осередку вихователів Костандової І.В., Бабич А.В., Гавриляко Ю.В., Співак М.В., Божок Т.Г., Бєлоус Е.І.
Сьогодні є очевидним для всіх , що екологічне виховання дошкільників – це не лише подання відповідних знань, а й спрямування на усвідомлення екологічної цінності природного середовища у єдності його з Людиною. Наше основне завдання через цікаві досліди, спостереження, працю у природі, доглядом за рослинами і тваринами , сформувати у дошкільнят уміння бачити красу в усьому живому, навчитися охороняти природу не на словах, а допомагаючи квітам, деревам, тваринам, птахам і т.д. І сьогодні ми довели , що надзвичайно важливо сформувати елементи наукових знань про основні екологічні фактори, показати дошкільнятам живі барометри природи, стимулюючи допитливість та інтерес, виховуючи справжнього ГОСПОДАРЯ Землі української саме в дошкільному віці і спільно з РОДИНОЮ.
Наші педагоги сьогодні створили умови справжньої пошукової, дослідницької діяльності, покликали дітей до цікавої лабораторної роботи в приміщенні закладу і в екологічних осередках на майданчиках , де діти працювали з ґрунтом, водою, рослинами, піском. Адже довкілля – це всі живі та неживі об’єкти, що природно існують на Землі або в деякій її частині. Земля, вода, повітря, флора і фауна – все це довкілля, на стан якого впливає маса чинників – від кинутого на землю недопалка, папірця до величезних сміттєзвалищ і т.д. .
«Головну загрозу довкіллю становить Людина – її байдужість, безкультур’я і безмежна жадібність, а нам треба бути Господарями на своїй Землі.»,- вели цікавий діалог через Квест-ігри педагоги Костандова І.В., Бабич А.В. зі старшими дошкільниками. На дітей тут чекали мовні логічні задачі, дидактичні ігри екологічного змісту, використання проблемних ситуацій – все це озброїло дошкільнят конкретними знаннями про природу,бо саме таке творче спілкування з природою є дієвий метод екологічного виховання і розвитку кращих людських якостей.
Директор ЗДО №13 Наталя Примушко
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь