Підліток отримав смертельний удар струмом на даху потяга

Вчора ввечері до поліції надійшло повідомлення про те, що внаслідок ураження струмом помер 16-річний хлопець, який намагався зробити фото на даху потяга. Детальніше обставини події поліцейські нині з’ясовують у рамках відкритого кримінального провадження.

19 квітня близько 21-ї години на лінію «102» звернувся оператор «швидкої» допомоги з інформацією про те, що в одному з сіл Бобровицької територіальної громади хлопець заліз на потяг і отримав смертельний удар струмом від високовольтної лінії.

На місце події негайно виїхали група реагування патрульної поліції та слідчо-оперативна група Ніжинського районного відділу поліції.

Поліцейські встановили, що підліток мешкає в Києві та нещодавно приїхав у гості до дідуся в село. Того дня він відпочивав разом з друзями у лісосмузі неподалік залізниці.

Хлопець вирішив зробити селфі на вантажному вагоні,  став на даху потяга на повен зріст, внаслідок чого отримав ураження електричним струмом від лінії з великою напругою. Від удару високовольтної лінії хлопця відкинуло на землю та він почав горіти. На допомогу підбігли його товариші і намагалися погасити полум’я. Однак підліток помер на місці події.

Відомості про подію були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчий Ніжинського районного відділу поліції відкрив провадження за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) з приміткою «нещасний випадок».

Поліція Чернігівщини закликає громадян приділити увагу дітям та провести з ними роз’яснювальні бесіди щодо смертельної небезпеки, яку несуть розваги на залізничних станціях.

У жодному разі не слід підійматись на вагони чи локомотиви. Пам’ятайте – високовольтна контактна мережа перебуває під високою напругою і результатом таких вчинків зазвичай стає ураження електричним струмом, часто – з летальними наслідками.

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь