Ніжинський програміст розробив унікальний інтернет-сервіс…

Частина депутатів Прилуцької міської ради з початку нинішнього року не ходять на сесійні засідання. А у ніжинських недавно з’явився стимул для громадської активності – завдяки унікальному інтернет-сервісу від 32-річного ніжинця Андрія Кедрова. Талановитий програміст розробив його для того, щоб жителі Ніжина могли відслідковувати динаміку відвідувань депутатами сесійних засідань і їх голосувань.

Адреса сайту – https://nizhyn.online/deputv/. На головній сторінці є список прізвищ обранців (їх в міськраді 38) з фото і посиланням на сторінку кожного з них.

– Одного разу я задумався про те, що корисного можу зробити для жителів міста. Згадавши про електронній системі персональних голосувань на сайті Верховної Ради України, я вирішив зробити щось подібне, – каже Андрій (в Ніжинському міськраді він виконує обов’язки позаштатного ІТ-фахівця – відповідає за роботу комп’ютерної техніки і локальної мережі). – Я працював майже тиждень. Найскладніше було зібрати в базу даних результати попередніх голосувань. Крапка ще не поставлена. Буду вдосконалити далі. Сподіваюся, що це мотивує депутатів частіше і результативніше відвідувати сесії.

– Як відреагували на розроблений вами сервіс в міськраді?

– Ті депутати, з якими я спілкувався, сприйняли нормально. Мер (Олександр Кодола. – Авт.) Поки нічого не сказав. Однак посилання на сайт було поширено на сторінці його команди. Мабуть, моя ідея все ж сподобалася місцевій владі.

gorod.cn.ua, Ольга Іванченко, «Гарт» №17 (3029) від 22 квітня 2021

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь