Карантин до 30 червня: що це означає для області

Кабінет міністрів продовжив режим надзвичайної ситуації та карантин до 30 червня. Про це на засіданні уряду повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, у цей період усі українці мають залишатися обачними та обережними.

«Уряд продовжує до 30 червня режим надзвичайної ситуації і, відповідно, карантину. Цей режим у першу чергу стосується органів державної влади та їх постійної готовності щодо протидії пандемії. Водночас це ще одне нагадування всім українцям, що ми маємо залишатися обачними та обережними. Адже від цього залежить здоров’я та життя наших близьких», – зазначив Шмигаль.

Водночас прем’єр закликав українців на Великдень залишатися вдома.

«Свідоме ставлення ми маємо показати в період травневих свят та Великодня. В ці дні ми закликаємо людей залишатися вдома. В п’ятницю (23 квітня – ред.) з радою церков та релігійних організацій України будемо обговорювати ситуацію, і я впевнений, що всі підтримують ідею святкування Великодня з дотриманням всіх необхідних обмежень», – додав Шмигаль.

* * *

Чернігівська областіь із 00:00 29 березня перебує у «червоний» зоні карантину. Діють жорсткі обмеження, як під час січневого локдауну: заборонено працювати закладам харчування, розважальним закладам, ТРЦ, кінотеатрам, театрам, закладам освіти (крім дитячих садочків і перших класів у школах), спортзалам, ринкам.

Однак працюють банки, аптеки, заправки, ветеринарні магазини, усі продовольчі магазини.

Рішення про послаблення карантину приймуть у разі стабілізації кількості нових випадків та рівня госпіталізації хворих на covid-19. Кілька разів на рівні Києва звучала інформація про можливе послаблення карантину у Чернігівській області з огляду на невелику позитивну динаміку нових хворих та зайнятості ліжок із киснем. Втім жодних рішень поки не приймали.

За матеріалами cntime.cn.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь