Лосинівську громаду обдурили незаконними додатковими угодами?

Ніжинська окружна прокуратура звернулася до Господарського суду Закарпатської області з позовом про стягнення з постачальника природного газу коштів у розмірі 127 тис. грн, безпідставно сплачених Лосинівською селищною радою (Ніжинський район) за поставлений газ для опалення закладів освіти у листопаді-грудні 2019 року.

Лосинівська селищна рада в 2019 році уклала договір на постачання природного газу для опалення шкіл, дитячих садків та інших підпорядкованих закладів та установ на суму понад 1 млн 300 тис. грн.

У подальшому між сторонами договору укладено три додаткові угоди, згідно з якими ціну за одиницю товару щоразу збільшували на 10%. У процесі вивчення зазначених угод встановлено, що збільшення ціни за постачання природного газу належним чином не обґрунтоване та документально не підтверджене.

За позовом прокуратури у жовтні 2020 року рішенням суду додаткові угоди, згідно з якими підвищувалася ціна на газ, визнано недійсними. Рішення суду набрало законної сили. Відтепер прокуратура вимагає від постачальника газу повернути громаді Лосинівки кошти, безпідставно отримані за незаконними додатковими угодами.

За матеріалами Ніжинської окружної прокуратури

Джерело: cheline

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь