Довірливість коштувала 70-річній мешканці Ніжинщини майже 5 тисяч

 

 

 

 

Ось вже кілька місяців поспіль ми попереджаємо громадян про шахраїв, розповідаємо про те, що не потрібно бути занадто довірливими, впускати до осель незнайомців – повідомляє Ніжинський відділ поліції.

На минулому тижні маємо черговий сумний приклад, коли довірливість коштувала 70-річній мешканці Ніжинського району 4,5 тис. грн. власних заощаджень.

24 квітня близько 15 год. вона поралась на городі, як на її подвір’я зайшла невідома жінка, розгледіти обличчя якої було неможливо через медичну маску, яку та не знімала взагалі. Жінка сказала, що їй потрібно у будинок, перевірити покази лічильника. Говорила так швидко, що господиня майже нічого не запам’ятала. Пам’ятає лише, що ходила вона не лише у кімнату з лічильником, а і по решті кімнат. Окрім цього ходила по двору, розглядаючи обійстя і увесь час щось коментувала. Зникла незнайомка так само швидко як і з’явилася, а разом з нею зникли і гроші, які жінка відкладала кілька років.

Старенька звернулася до поліції та розповіла про крадіжку. Маючи мінімальну кількість прикмет підозрюваної, вже того ж вечора «псевдо контролершу» було затримано. Нею виявилася 48-річна жителька м. Ніжина, яка раніше судимостей не мала, проте вже зараз обґрунтовано підозрюється у скоєнні ряду аналогічних злочинів на території колишнього Носівського району.

Вкотре просимо громадян бути обачними! Це вже не перший факт затримання на території Чернігівщини таких злочинців, які до будинку своїх жертв приходять під вигаданими приводами, представляються  працівниками РЕСу, соцзахисту чи пошти. Попросіть пред’явити документи, зателефонуйте на гарячу лінію обслуговуючої компанії чи фірми-постачальника щоб перевірити чи є у них такий працівник і головне, все це робіть біля хвіртки чи у під’їзді не впускаючи в оселю (!), доки не переконаєтеся, що можна даній людині довіряти. Розкажіть про це своїм стареньким родичам чи сусідам.

 

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь