На українців чекає кілька етапів підвищення тарифів

 

 

 

 

Експерт прогнозує зростання тарифів на газ, електроенергію, опалення та гарячу воду в Україні в 2021 році.

Українцям потрібно готуватися до кількох етапів зростання тарифів. Про це в матеріалі видання “Коментарі” говорить глава Союзу споживачів комунальних послуг, голова комітету ЖКГ, благоустрою, екології та охорони навколишнього середовища Громадської Ради при КМДА Олег Попенко.

За словами експерта, першим подорожчанням, у травні, буде газ і пов’язаний з ним розподіл газу. “Якщо до 1 травня ціна газу була до 6,86 грн без вартості розподілу, то вже в травні вона виросте на 16%, в межах 8 грн”, — прогнозує Попенко. Наступний етап — зростання вартості електроенергії в другому півріччі. Зараз 1 кВт електроенергії коштує 1,68 грн. Але з 1 липня для тих, хто споживає більше 500 кВт, в Кабміні пропонують встановити ціну на рівні 2,5 грн, що на 50% дорожче.

Третій етап — це зростання вартості послуг теплопостачання та гарячої води в кінці року. “З 1 травня для юросіб вартість газу буде ринковою. При цьому самі підприємства теплокомуненерго, завдяки роботі НАК Нафтогазу, вже потрапили в глибокий збиток. Меморандум Кабміну не вирішив питання боргів, тому вони змушені будуть підняти тарифи на тепло як мінімум на 25-30%”, — розповів наш співрозмовник. Експерт зазначає, що в кінці 2021 року або на початку 2022-го йде зростання тарифів на водопостачання і каналізації десь на 10-12%. За його словами, це вже пов’язано з боргами споживачів за комуналку, які виросли тільки за останні 4 місяці на 26,6 млрд грн. Крім того, вплине зростання вартості електроенергії для промисловості. Як повідомляв портал “Коментарі” раніше, в Україні влітку 2021 року ціни на газ можуть зрости вдвічі, а тарифи на опалення і гарячу воду також будуть підвищуватися. Такі прогнози подані в інфляційному звіті Національного банку України.

Джерело: money.comments.ua

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь