На Чернігівщині провели круглий стіл щодо Всеукраїнського референдуму

 

 

 

 

«Батьківщина» Чернігівщини ініціювала широку дискусію з представниками Асоціації фермерів та приватних землевласників, юристами та селянами щодо необхідності проведення всеукраїнського референдуму для захисту української землі.

Про це Високому Валу повідомили в пресслужбі партії.

За словами віцепрезидента Асоціації фермерів та приватних землевласників Івана Якуба, питання які стосуються землі, повинні вирішувати виключно українці, а не можновладці у кулуарах.

«В Конституції чітко вказано – земля, її надра, водні та інші природні ресурси є об’єктами права власності українського народу. Питання продажу землі повинні вирішувати громадяни на всеукраїнському референдумі. І треба чітко прописати, аби пріоритет на придбання землі був у людей, які живуть та працюють на цій землі, а не у великих іноземних корпорацій. Нинішній недолугий законопроєкт треба змінювати негайно, поки ми не втратили найголовніший скарб нашої нації», – наголосив Іван Якуб.

З ним погодився депутат Чернігівської обласної ради, керівник обласного партосередку Сергій Пащенко.

«У Франції, Польщі, Німеччині, щоб отримати дозвіл на купівлю чи оренду землі, потрібно жити та працювати у цій місцевості не один рік. Ми підтримуємо ініціативу Юлії Тимошенко щодо проведення всеукраїнського референдуму. «Батьківщина» створила ініціативні групи по всій Україні і Чернігівська область також активно долучилася до цього процесу», – зазначив Сергій Пащенко.

Юрист Сергій Тепляков наголосив, що референдум буде проводитись згідно з новим законом.

«8 квітня Президент підписав Закон «Про всеукраїнський референдум» № 1135-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 26 січня 2021 року.  Всю процедуру підготовки та проведення ми будемо проводити згідно нового Закону», – підсумував Сергій Тепляков.

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь