«Великодні Козацькі розваги» у ніжинському дитсадку: весело, яскраво та зі щирими емоціями! Фото

 

 

 

 

Гей, Козаки ! Мужні хлопці
На Майдан скоріш збирайтесь !
Доведіть, що ви найкращі !
Позмагайтесь і пограйте !
Хто спритніший, а хто дужий ?
Хто шляхетний – доведіть !
Хто мудріший і хитріший,
Ну ж, розваги розпочніть !
ПАСКА вже на вас чекає –
Гурт козацький наш збирає !
Н.М. Примушко
«Нехай малюки з нетерпінням чекають завтрашнього дня, нехай той день обіцяє їм нові радощі, нехай вночі сняться їм срібні іскорки, які розсипає по землі українське Сонце»… Софія Русова.
Саме цей критерій мудрої Софії покликав наших садівниць ЗДО №13 «Берізка», які сповідують народознавчі традиції у вихованні здорової нації малих українців. Гостинно відчинили двері « ВЕЛИКОДНІ КОЗАЦЬКІ РОЗВАГИ» для дітей середніх груп і запросили їх на святково прибраний майдан цікавих козацьких змагань, естафет з писанками та крашанками , веселими іграми на спритність, витривалість, шляхетність, що з прадавніх часів сповідує наш народ. То були ігри з «Вербичем», «Ми сухого плоту йдемо», «Крутися яєчко», «Курка з нашого села» , «Цікава торбинка –Веселинка» від Козака із самого Батурина і т.д.
Радість , веселий сміх, дух завзятого змагання, був господарем «Великодніх Козацьких розваг». А захопив всіх і повів за собою справжній Козак з булавою в руках, що жваво включився в ігри команд «Писанки», «Сонечка». Переможців визначити було не просто. Майстерність і любов до Великодніх козацьких звичаїв виявили старанні вихователі Костандова І.В., Гавриляко Ю.В., Співак М.В. , музичний керівник Нагорна І.В. та інструктор з фізкультури Бєлоус Е.І.
Та «Великодні Козацькі розваги» в нашому садку просто так не кінчаються – в кінці традиційно диво відбувається ! І ось – сюрприз ! Кожній дитині смачні пасочки і шоколадні яєчка і цукерки від наших гостей, що люб’язно передали ці смаколики.
…Радіє душа кожного педагога, кожного працівника, що разом подбали ми і влаштували малюкам незабутні «Великодні Козацькі розваги» з строгим дотриманням умов карантинного режиму .
Нехай в кожному домі буде Мир і Хліб, а в кожному серці тиха молитва за Україну.
Директор ЗДО №13 Наталія Примушко

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь