Ніжинський салон краси перетворився на “поле бою” для двох жінок

 

 

 

 

150 годин громадських робіт і 5 тисяч гривень моральної компенсації – таке покарання Ніжинський міськрайонний суд обрав перукарю Наталії Немирович (прізвище змінене), яка побила свою колегу, оскільки та нібито … завищувала ціни за свої послуги.

Інцидент стався в ніжинському салоні краси «Арт-люкс» ще 20 лютого минулого року, але тільки зараз отримав свою розв’язку у вигляді судового вироку.

Бійка почалася після того, як Аліна (так звуть потерпілого перукаря) озвучила своїй клієнтці ціну за послуги – 150 гривень. Це почула Наталя і зробила зауваження колезі, мовляв, ціна завищена. На що та порадила їй … закрити рот. Тоді Наталя дочекалася, поки клієнти вийшли з перукарні, підійшла до колеги і штовхнула її. Вже через секунду жінки зчепилися в бійці.

Наталя схопила Аліну за руку і двічі вдарила кулаком в обличчя. Потім вона спробувала повалити суперницю, однак, не встоявши на ногах, впала разом з нею. Однак бійка на цьому не закінчилася.

Коли жінки піднялися, Наталя стала душити Аліну і ще раз спробувала повалити її на підлогу. Жінки знову впали. На цей раз Наталя виявилася зверху і вагою тіла притиснула Аліну до підлоги. Утримувала її так кілька хвилин, поки їх не розняли. А після з’ясувалося, що у Аліни, крім синців, ще й зламаний палець на правій руці.

Судили обвинувачену відразу за двома статтями Кримінального кодексу: 125-й (умисне легке тілесне пошкодження) і 128-й (необережне середньої тяжкості тілесне ушкодження) – через випадково зламаний палець.

Своєї провини Наталя не визнала, хоча і не заперечувала, що перша почала бійку. Заявила судді, що колега її спровокувала, а вона тільки хотіла «поставити її на місце”.

За словами Наталії, потерпіла є конфліктною людиною і не раз билася з колегами на попередніх місцях роботи. Аліна ж свою позицію пояснила так: ціни на послуги вона визначає сама (в залежності від використаного кількості шампуню, бальзаму, одноразових рушників) і заздалегідь озвучує їх клієнтам. Але Наталя вже втретє за тиждень чіплялася до неї з-за цін на послуги. З цього і напоролася на гостре слівце. До того ж Аліна подала ще й цивільний позов з вимогою виплатити їй 10 тисяч гривень моральної шкоди, 1012 гривень.

Витрачених на лікування, і 19200 гривень – як компенсацію за недоотриманий прибуток (поки вона три тижні була на лікарняному). Однак на підтвердження ніяких довідок і чеків потерпіла не надала, тому задовольнили тільки вимога про моральну шкоду. І то не в повному обсязі – 5 тисяч гривень замість десяти.

gorod.cn.ua, Олексій Прищепа, «Гарт» №19 (3031) від 6 травня 2021

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь