Сучасний ЦНАП у Ніжині: хто може звертатися та з яких питань

 

 

 

 

6 травня, з нагоди святкування Дня міста у Ніжині відбулось урочисте відкриття Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП), що знаходиться за адресою: вулиця Покровська, 8.

Центр надання адміністративних послуг був утворений в 2014 році.

На сьогоднішній день ЦНАП оснащений новими меблями та технікою, програмним забезпеченням, а також програмним комплексом автоматизації. Працівники центру пройшли спеціальну тренінгову програму по підвищенню кваліфікації, розроблену експертами Програми «U-LEAD з Європою».

Детальніше про оновлений ЦНАП у нашому місті ми запитали у міського голови Олександра Кодоли

Проєкт по створенню оновленого ЦНАП тривав ще з 2019 року. Розпочинався він за часів попередньої міської влади, але довелося завершити його нам, оскільки багато було недоліків: сам проєкт приміщення і ремонт був зроблений вкрай неякісно, і нам довелося дороблювати дуже багато н’юансів, починаючи від кондиціонування, проблем із сантехнікою і зовнішнім виглядом та, навіть, вивіскою.

Наразі у нас в місті – сучасний ЦНАП, який надає близько 200 послуг. Це комфортне, європейського рівня приміщення, де є все необхідне: і куточок для малят і санвузол і вільний простір для всіх користувачів. Партнерами у створенні цього проєкту була Програма «U-LEAD з Європою», яка допомагала нам з обладнанням, меблями. Ремонт та багато всього іншого ми робили за кошти місцевого бюджету. Наразі в ЦНАП ми об’єднали і послуги, щодо квартирного обліку: реєстрація, прописка, тощо. Тобто зараз всі ці фахівці об’єднані в один центр надання адміністративних послуг.

Начальник ЦНАП Володимир Градобик розповідає, що  

до  ЦНАП можуть звернутись мешканці м. Ніжина, а також Ніжинського району. Разом з тим по окремим послугам, зокрема, Державна реєстрація речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, Державна реєстрація юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань можуть звернутись будь-який мешканець Чернігівської області. А для отримання витягів з Державних реєстрів на нерухоме майно та витягів з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань може звернутись будь який громадянин України не залежно від місця проживання.

Найбільш поширеними послугами якими користуються відвідувачі є питання пов’язані з приватизацією земельних ділянок, орендою (правом постійного користування) землі та інші земельні питання. Попитом користуються отримання адміністративних послуг пов’язаних з архітектурою, зокрема отримання будівельного паспорта, розміщення рекламних засобів тощо, а також послуги пов’язані з місцем проживання (прописка – виписка).

З дня офіційного відкриття ЦНАП у нас можна отримати також послуги пов’язані з соціальним захистом населення: житлові субсидії, послуги щодо отримання соціальної допомоги при народженні, тощо. Ці послуги надаються працівниками управління соціального захисту населення у приміщення ЦНАП, також відвідувачі можуть звернутись за отриманням таких послуг і в управляння соціального захисту населення Ніжинської міської ради.

 

Раніше ми писали: У Ніжині відкрили Центр надання адміністративних послуг (Фото)

 

Фото  nizhyn.city та nizhynrada.gov.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь