Здоровий Ніжин -здорова нація: як у місті розвивається спортивна галузь

 

 

 

 

Про розвиток спортивної інфраструктури міста ми запитали у міського голови Олександра Кодоли.  

Наразі приділяємо значну увагу по відновленню повноцінної роботи спортивного комплексу «Зірка»: встановили інфрачервоні довгохвильові обігрівачі. Звертаю вашу увагу на те, що що понад 20 років не було опалення в даному спорткомплексі. У спортивному залі встановлені 24 лампи на загальну суму 299 тис.грн., які повністю обігріють зал. Відтепер спортсмени в комфортних умовах можуть займатися спортом, а також проводити дитячі змагання.

Цьогоріч буде зроблено капремонт боксерського залу за кошти міського бюджету у сумі 1 млн.200 тис. грн. у спортивному комплексі «Зірка».

Продовжуємо оновлювати стадіон «Спартак». Наразі виготовляється проєкт на модернізацію та реконструкцію основних трибун.

На стадіоні буде реалізовано проєкт громадського бюджету «Сектор спорту», призначений для влаштування відкритих бігових доріжок та спортивних майданчиків. Найближчим часом роботи будуть завершені, тож зможемо проводити змагання на зручному, сучасному двошаровому безшовному покритті, що складається з базового шару з чорної гумової крихти, змішаної з поліуретановою зв’язуючою речовиною і верхнього шару з кольорової EPDM-гранули, також змішаної з поліуретановою зв’язуючою речовиною. Дане покриття є біостійким, водонепроникним, всепогодним, стійким до ультрафіолетового випромінювання.

В парку Шевченка відкрили сучасний скейт-парк. На початковому етапі вартість проєкту складала 1 млн. 300 тисяч гривень. В результаті проведеного тендеру з’явився переможець, який виконав роботи значно дешевше – за 1 млн. 143 тисячі гривень. В грудні минулого року, до Дня Святого Миколая, я започаткував традицію – проводити зустрічі з дітьми учасників АТО. Саме тоді юні жителі міста звернулися до мене з проханням відкрити в парку Шевченка спорт-майданчик. І ось ми реалізували їхнє бажання!

В рамках реалізації проєкту громадського бюджету в парку Шевченка буде облаштований спортивний майданчик для занять воркаутом. Він передбачений для  фізичної культури та спорту школярів, студентів, спортсменів, а також любителів активного способу життя. 

Заступник міського голови Сергій Смага зазначає,

що наразі вже втілено в життя відкриття скейт-парку в парку Шевченка та незабаром завершаться роботи “Сектор спорту” на міському стадіоні «Спартак».

Скейт-парк привертає увагу дітей та молоді і він стане у Ніжині простором для прихильників здорового способу життя.

“Сектор спорту” на міському стадіоні облаштовано двошаровим біостійким безшовним покриттям, яке призначене для відкритих бігових доріжок та спортивних майданчиків.

«Дані проєкти  реалізовуються за підтримки міського голови Олександра Кодоли та депутатів Ніжинської міської ради і наша команда працює над розвитком спортивної галузі у Ніжині та популяризації здорового способу життя! -підкреслив Сергій Смага – крім того, ми плануємо до Дня захисту дітей втілити в життя проєкт «WORKOUT – смуга перешкод», який буде встановлений в центральному Шевченківському парку і включає  елементи смуги перешкод, аналогів якої немає в Україні».

У центральному парку встановлять «WORKOUT – смуга перешкод» –

На День міста у Ніжині відкрили скейт-парк (Фото)

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь