День Ніжина очима чернігівських медійників

 

 

 

 

6 травня друге за величиною місто Чернігівської області – Ніжин – відзначило День міста.

На свято прибула делегація у складі Посла Латвії в Україні пана Юріса Пойканса, третього секретаря Посольства Латвії в Україні Едвінса Северса та представника Латвійського агентства інвестицій та розвитку в Україні Айнарса Межуліса.

Міський голова Олександр Кодола зустрів поважних гостей, щиро подякував за візит та зазначив, що Латвійська Республіка -– стратегічний партнер і друг України, зокрема Ніжина, який є побратимом міста Прейлі Латвійської Республіки.

Гості взяли участь у відкритті меморіальної дошки латиському художникові Юлію Федерсу, який жив, працював і похований у Ніжині. В картинній галереї Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя зберігається його картина, на якій зображений ніжинський Графський парк.

Міський голова Олександр Кодола зазначив, що відкриття пам’ятної дошки – визначна подія, адже це ще раз доводить, що в України та Латвії є спільне минуле, яке потрібно берегти, та є спільне майбутнє, котре можна творити разом. А також подякував усім, хто долучився до підготовки цієї події.

«Я дуже радий, що ми відкриваємо дошку сьогодні. І дуже вдячний, що ви зберігаєте нашу пам’ять», — зазначив Надзвичайний і Поважний Посол Латвійської Республіки пан Юріс Пойканс.

Родзинкою святкових заходів у місті стали виступи ніжинського колективу барабанщиць та луцького гурту GarageDrumShow, які подарували ефектні виступи та не залишили байдужими глядачів. Барабанщиці очолювали святкову ходу Ніжина й радували гостей свята творчими номерами. А колектив із міста Луцька влаштував справжнє барабанне шоу вулицями Ніжина.

Запрошення цього колективу – подарунок ніжинцям від міського голови Олександра Кодоли.

У цей день свій окремий подарунок отримала й молодь – у Ніжині відкрився парк екстремальних розваг. До речі, це лише другий скейт-парк на теренах області.

Це була мрія ніжинської молоді, і вона здійснилася, наголосив міський голова. На створення скейт-парку з міського бюджету було виділено 1, 3 млн грн. Очільник громади подякував усім, хто долучився до реалізації та будівництва даного проєкту. «Хочу, щоб наше місто розквітало, розвивалося та рухалося вперед, і ми над цим працюємо. Разом ми зробимо наше місто успішним, містом майбутнього, в якому захочеться жити як місцевим жителям, так і мешканцям із інших міст», – зазначив Олександр Кодола.

На урочистому відкритті скейт-парку виступили професійні скейтбордисти, члени Федерації скейтбордингу України, які провели для ніжинської молоді майстер-клас.

З нагоди святкування Дня міста відбулося й урочисте відкриття Центру надання адміністративних послуг на вулиці Покровській, 8. Сьогодні центр пропонує 194 послуги.

Надійними партнерами Ніжинської громади зі створеннюя сучасного ЦНАПу стала Програма «U-LEAD з Європою». Вона надала комплексну інституційну підтримку з модернізації ЦНАПу, облаштувала його меблями та технікою, програмним забезпеченням і програмним комплексом автоматизації.

Усі працівники Центру пройшли спеціальну тренінгову програму з підвищення кваліфікації, розроблену експертами Програми «U-LEAD з Європою».

У День міста в Ніжині у сквері імені Лисянського урочисто запустили світлодинамічний пішохідний фонтан. Усі охочі змогли сфотографуватися біля фонтану та «живої скульптури» мореплавця.

За словами Олександра Кодоли, цей фонтан – перший пішохідний, відкритий ще в 2019 році до Дня незалежності. Тоді Олександр Кодола був народним депутатом і залучив для нього кошти держави – зі свого депутатського фонду. Але невдовзі на центральній площі Ніжина з’явиться ще один, більший за розміром фонтан. На його спорудження виділені кошти з міського бюджету. Наразі завершуються експертизи проєкту, потім розпочнеться тендер, а згодом – і будівництво.

Ніжинці, які вже встигли скучити за подібними заходами, дякували за створений святковий настрій та можливість поринути в атмосферу свята.

 

Підготувала Алла ПРИМА

Джерело: dpnews.com.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь