Шкідливий перекус: 5 продуктів, небезпечних для здоров’я

 

 

 

 

 Фастфуд містить багато жирів, солі і цукру, що значно підвищує калорійність подібної їжі. Незважаючи на те, що про шкоду подібних продуктів знають всі, перестати їх їсти непросто, адже вони створені таким чином, що створюють харчову залежність.

Постійне вживання подібної їжі не тільки збільшує ризик набрати кілограми, але і може завдати серйозної шкоди здоров’ю. Експерти назвали 5 найбільш небезпечних продуктів, які відносяться до фастфуду, передає Food News.

Чіпси
Картопляні чіпси містять в собі хімічну речовину-акриламід. Воно утворюється в результаті термічної обробки продуктів, що містять крохмаль, в тому числі, і картоплі.

Потрапляючи в організм, ця речовина викликає сильну спрагу, а велика кількість солі в складі таких снеків сприяє підвищенню тиску. Також сіль заважає почуттю насичення, а високий вміст крохмалю провокує стрибок цукру в крові. Щоб очиститися від акриламіду і вивести сіль, організму може знадобитися кілька днів, передає NDTV.

Шоколад
Не всякий шоколад – небезпечний. Ключовим фактором при його вживанні є те, як ви його їсте. Якщо це невеликі часточки темного шоколаду, то вони здатні навіть принести користь здоров’ю завдяки антиоксидантам і деяким поживним для мозку речовин.

Однак через велику кількість цукру, шоколад провокує зростання рівня глюкози в крові, а також викликає розлад шлунка. Незважаючи на те, що шоколад містить кофеїн, до того часу, як він потрапляє в мозок рівень цукру падає. Це все призводить до дратівливості і млявості, передає The Conversation.

Кукурудзяні пластівці
Ці пластівці прийнято їсти на сніданок, так як вони збагачені залізом та іншими мікроелементами. Однак ці додані речовини насилу засвоюються, а кількість клітковини в кукурудзяних пластівцях дуже низька. Таким чином, ці пластівці не відносяться до здорового харчування.

Енергетика
У цих напоях міститься багато кислоти, через що руйнуються зуби, так як вони роз’їдають емаль. Крім того, високий вміст цукру і кофеїну провокує зростання рівня глюкози і тиску. Такий викид провокує короткострокове збільшення працездатності, за яким слід різкий спад і кілька годин старанної роботи печінки, передає Daily Mail.

Морозиво
У цьому десерті міститься багато цукру і жиру, які провокують підвищений апетит. Нездорове харчування викликає проблеми зі здоров’ям у довгостроковій перспективі. Краще замінювати ці продукти фруктами або овочами.

Джерело: ukrhealth.net

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь