На центральній площі видалили блакитну ялину

 

 

 

 

Побачивши на центральній площі міста сьогодні, 14 травня, працюючу техніку, жителі Ніжина були заінтриговані: що ж тут відбувається?
Виявилося, техніка – ломана вишка та телескопічний кран – належить комунальному підприємству «Виробниче управління комунального господарства», а мета її – ліквідувати багаторічну блакитну ялину, яка підлягає вибраковці за віком, як і решта аварійних зелених насаджень міста. Замовлення на їх видалення комунальному підприємству «ВУКГ» надає Управління житлово-комунального господарства та будівництва. А воно, в свою чергу, формує ці замовлення, спираючись на заявки клієнтів. Слід зауважити, що робота з видалення ялини на площі І. Франка була виконана комунальниками дуже швидко – вже за лічені хвилини від дерева залишився лише пеньок.
«Багатьох жителів Ніжина цікавить: куди йдуть залишки аварійних дерев? – це питання наша журналіст адресувала заступнику начальника КП «ВУКГ» Андрію Гомоляці.
«Залишки деревини наше підприємство використовує в осінньо-зимовий період як дрова – котельня КП «ВУКГ» працює на твердому паливі. Цьогоріч, наприклад, холоднеча тривала майже 5 місяців, тому заготовлені протягом минулого сезону у такий спосіб дрова дуже нас виручили», — підкреслив Андрій Олексійович.
Виявляється, комунальники отримують подвійну користь з видалення аварійних насаджень у місті: і свою безпосередню задачу виконують – наводять лад у місті, і своє підприємство забезпечують паливом на зимовий період.
Автор: журналіст сайту «УН» Валентина Савчук
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь