Скільки в Україні триватиме зростання цін на овочі та фрукти: названо терміни

 

 

 

 

В Україні ціни на овочі та фрукти будуть рости до середини червня. Продукція почне дешевшати тоді, коли буде тепла погода і прибуде українська продукція з відкритого ґрунту.

Про це розповів економіст Олег Пендзин, пише ГолосUA. “Чим швидше у нас почнеться хороша тепла погода, тим швидше прибуде українська продукція з відкритого грунту. Як тільки продукція з’явиться, а приїде вона, в основному, зі Сходу України, то з цього моменту на внутрішньому ринку України ця продукція почне дешевшати. Ця продукція буде дешевше, ніж імпорт десь до вересня”, – сказав фахівець.

За його словами, якщо в 2020 році молодий урожай з відкритого ґрунту почав надходити на початку червня, то в 2021-му це відбудеться не раніше, ніж в середині того ж місяця.

Наразі є 3 рівня ціни на продукти. Ціна торішнього врожаю найдешевша. Друга ціна – вартість імпортних молодих буряків, картоплі, моркви та інших овочів. І є ціна української молодої картоплі, буряка, капусти – вона буде практично на 50-60% дорожче, ніж імпорт.

 “Різниця між імпортом і українськими молодими овочами це те, що українські овочі – парник. Це абсолютно інша собівартість, вона значно дорожче. Імпорт – це відкритий ґрунт, до того він набагато дешевше. Поки на український ринок не почнуть надходити овочі і фрукти з відкритого ґрунту в Україні, то ціни будуть рости”, – додав Пендзин.

Нагадаємо, цукор в Україні в квітні 2021-го подорожчав в роздробі до 25,63 грн/кг. Для порівняння, в березні ціна становила 24,38 грн/кг.

 

Джерело: obozrevatel.com

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь