Гральний бізнес: ніжинцю доведеться сплатити кругленьку суму

 

 

 

 

Працівники обласної прокуратури, виконуючи функцію нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, забезпечили участь у розгляді Чернігівським апеляційним судом апеляційної скарги на ухвалу Ніжинського міськрайонного суду щодо звільнення громадянина від покарання у виді штрафу.

Як вбачається, у 2019 році мешканця м. Ніжина було засуджено за ч. 1 ст. 203-2 КК України (зайняття гральним бізнесом) до покарання у виді сплати штрафу в сумі 170  тис. грн. Засуджений сплатив частину суми, проте у зв’язку зі змінами у законодавстві звернувся до суду з клопотанням про звільнення від покарання.

Ніжинський міськрайонний суд, розглянувши у лютому поточного року справу, задовольнив клопотання засудженого та звільнив його від сплати решти суми штрафу у розмірі понад 140 тис. грн.

Вказане рішення в апеляційному порядку було оскаржено обласною прокуратурою.

Завдяки належній аргументації прокурором у суді доведено, що суд першої інстанції безпідставно задовольнив клопотання засудженого та звільнив його від покарання, а тому відповідну ухвалу скасовано. Упродовж визначеного часу винна особа зобов’язана сплатити грошові кошти.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь