В Україні підвищать допомогу при народженні дитини: на скільки зростуть виплати

 

 

 

 

Кабінет міністрів України планує підвищити суму грошової допомоги при народженні дитини. Обсяг держпідтримки виросте майже на 9 тисяч гривень.

У Міністерстві соціальної політики України розробили новий законопроект про перегляд критеріїв надання матеріальної допомоги при народженні дитини. У Мінсоцполітики нагадали, що розмір держпідтримки в останній раз переглядали в липні 2014 року. За минулі сім років інфляція “з’їла” значну частину призначеної батькам суми.

Члени українського Кабміну проголосували за прийняття законопроекту, в якому пропонується збільшити обсяг державної допомоги при народженні чи усиновленні дитини. У документі пропонується з 1 січня 2022 року підвищити загальну суму допомоги з 41,28 тисяч до 50 тисяч гривень.

Крім того, в зазначеному проекті закону також передбачено проведення індексації матеріальної допомоги при народженні чи усиновленні дитини. Перерахунок з урахуванням інфляції будуть проводити починаючи з 2023 р щорічно з 1 січня.

“1 червня в Україні відзначається День захисту дітей. Сьогодні уряд схвалив ряд документів, що стосуються удосконалення системи захисту прав дитини”, – заявив після засідання Кабміну прем’єр Денис Шмигаль в середу, 26 травня.

 

Джерело: biz.today.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь