З 1 червня на дорогах діють нові правила: що потрібно знати водіям

 

 

 

 

З 1 червня в Україні почнуть діяти сезонні обмеження руху великовагових транспортних засобів в денний час, повідомляє «Твоя МАШИНА» .

Такі правила вводяться щороку з настанням літа. Вони спрямовані на збереження доріг в жарку погоду. Уздовж доріг будуть встановлені відповідні знаки та інформаційні щити.

Обмеження поширюються на транспортні засоби важче 24 тонн, у яких навантаження на вісь перевищує 7 тонн. Однак винятками є вантажівки, які здійснюють перевезення небезпечних, швидкопсувних вантажів, живих тварин і птахів, а також перевозять предмети, пов’язані із запобіганням або ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій.

Для названого транспорту рух обмежено вдень, якщо температура повітря вище 28 градусів за Цельсієм. Перечекати спеку можна на майданчиках для тимчасової стоянки транспортних засобів у смугах відводу автомобільних доріг і біля об’єктів дорожнього сервісу. Також можна зупинитися уздовж доріг або скористатися TIR-паркінгом.

За дотриманням обмежень стежать територіальні підрозділи Укртрансбезпеки і обласні підрозділи Національної поліції України.

 

Джерело: mashyna.com.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь