Озвучено прогноз погоди в Україні на літні місяці

 

 

 

 

Незабаром літо, але розраховувати з першого дня на спеку українцям не варто. Синоптики попередили, що на початку червня погода буде дощовою і прохолодною, однак вже до 15 червня стовпчики термометрів піднімуться до +28 … +30 градусів. Про це свідчать дані Українського гідрометцентру, пише agronews.ua.

Читай нас також у Viber та Telegram.

В червні не очікують аномально високих або низьких температур. Однак, прогнозується багато гроз, місцями град і шквали. Місячна кількість опадів буде в межах норми – до 44-78 мм (в Карпатах до 160 мм). За всіма показниками червень-2021 стане трохи прохолоднішим торішнього.

У перші п’ять днів червня в більшості областей України очікується до +20 градусів і можливі короткочасні дощі. А з 6 числа температура повітря підніметься до +28 градусів. З 9 червня в країну прийде короткочасне похолодання з дощами, вночі стовпчики термометрів опустяться +10 .. +12 градусів. Спека повернеться тільки 20 червня.

Липень у свою чергу, за прогнозом синоптиків, буде рекордно спекотним. При цьому опадів у другому літньому місяці буде більше, ніж в червні.

За даними багаторічних спостережень, абсолютний мінімум температури в червні – 3 градуси морозу і спостерігався у горах Криму. А в західних, північних, східних і Дніпропетровській областях, на високогір’ї Карпат було і до 5 градусів морозу. Абсолютний максимум температури – 39,8 градуси.

 

Джерело: agronews.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь