Мати Дениса Чаленка оскаржуватиме закриття справи про загибель сина

 

 

 

 

20 травня Денису Чаленку з Прилук було б 16 років. Та він назавжди залишиться 14-річним у пам’яті рідних і друзів. Хлопець загинув в кінці жовтня 2019 року на залізничних коліях на околиці Прилук. Перша версія поліції — хлопця збив потяг

В організмі підлітка знайшли алкоголь. Батьки Дениса тоді були невдоволені проведенням слідства, і їх підтримали містяни. Під стінами Прилуцького відділу поліції пройшли акції протесту. Люди палили шини і вимагали об’єктивного розслідування.

Було зроблено розтин, та батьки не повірили експертизі. Адже впевнені: їхнього сина убили. Отож повезли тіло дитини на повторну експертизу до Києва. А доки чекали її результатів, Дениса поховали.

Аби втихомирити людей, начальство зняло тодішнього керівника прилуцької поліції Яцика і прислало з Києва Сторожука. Кримінальне провадження по Чаленку відкрили за статтею 115 (умисне вбивство). Оскільки рідні висловили недовіру і прилуцьким, і чернігівським слідчим, справу забрали на Київ до Головного слідчого управління Нацполіції.

Столичні поліцейські провели слідчий експеримент. Тричі пускали потяг над манекенами, які клали на рейки. І жодного разу він їх не зачепив. Та й машиніст стверджував, що не збивав Дениса. У хлопця були переломи, синці і розбита голова. Аби з’ясувати характер їх отримання, слідчі провели ексгумацію, відділили голову від тіла та відправили її на експертизу до столиці. Було це торік на початку червня.

— Голову до цього часу нам не повернули. Ми навіть пам’ятник не ставимо, щоб її захоронити. 19 квітня заступник начальника слідчого відділу Віктор Гунько прислав нам повідомлення про закриття кримінального провадження за частиною 2 етапі 284 КК (відсутність події кримінального провадження), — плаче 36-річна Світлана Чаленко, мати. — Висновок експертів та слідства: Денис йшов у навушниках, та ніби йому там щось ввижалося. Напевно, дракони і падали паркани. Він спіткнувся об камінь і зламав ногу. Піднявся і далі пішов, знову впав вже головою на болти рейок. Далі він почув звук потягу. І коли вже той був над ним, став на коліна. Потяг його зачепив. Син знову впав і знову нахромився головою на ті ж самі болти. Так, на думку слідства, з’явилися чотири дірки у черепі.

Ми будемо оскаржувати у суді закриття провадження тільки-но отримаємо на руки постанову слідчого.

Валентина Остерська, тижневик «Вісник Ч» №21 (1828), 27 травня 2021 року.

Фото з інтернету

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь