Ніжинське ТОВ безоплатно користувалося земельними ділянками

 

 

 

 

За принципової позиції обласної прокуратури судом апеляційної інстанції скасовано незаконне рішення суду та повернуто Ніжинській територіальній громаді понад 1,3 млн грн безпідставно збережених коштів.

Установлено, що приватне товариство, яке є власником нежитлових будівель у м. Ніжині, за відсутності правовстановлюючих документів на земельні ділянки, у 2016-2018 роках  користувалося ними, не сплачуючи коштів за землю.

Ніжинська місцева прокуратура в січні 2019 року в інтересах держави в особі Ніжинської міської ради звернулася до Господарського суду міста Києва з позовом до приватного товариства про стягнення безпідставно збережених коштів орендної плати за фактичне користування земельними ділянками.

Однак Господарський суд м. Києва відмовив у задоволенні позову прокуратури.

Не погоджуючись із прийнятим рішенням суду, обласною прокуратурою оскарженого його в апеляційному порядку.

Постановою Північного апеляційного господарського суду частково задоволено апеляційну скаргу обласної прокуратури та скасовано рішення суду першої інстанції.

За результатами перегляду справи судом апеляційної інстанції з приватного товариства стягнуто на користь Ніжинської міської ради  1,3 млн  грн безпідставно збережених коштів орендної плати за фактичне користування земельними ділянками.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 
Фото ілюстроване
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь