Маніяк із лопатою – в Чернігові: подробиці

 

 

 

 

У 2010 році Чернігів був на вухах через «убивцю з лопатою». Саме так тоді охрестили 21-річного Олександра Сергова, який за добу вбив трьох чернігівських пенсіонерів. Натомість 45-річний чоловік, на якого також напав убивця, зміг ухилитися від удару. Потім цей чоловік допоміг скласти фоторобот, завдяки якому маніяка спіймали. Усе закінчилося тим, що вбивцю визнали неосудним і відправили на лікування до єдиної в Україні психіатричної клініки зі суворим наглядом, що в місті Дніпро.

Поступово про маніяка з лопатою всі забули, але він знову нагадав про себе. Адже Черніговом поповзли чутки, що Олександр Сергов нині повернувся до рідного міста. Як з’ясувалося, це правда. Торік у травні комісія лікарів-психіатрів уперше попросила змінити для Олександра примусові заходи медичного характеру на більш м’які. Адже його стан покращився і нині він не є особливо небезпечним для навколишніх. Тож його перебування в медичному закладі з суворим наглядом – недоцільне.

Рішенням суду Сергова відправили на подальше лікування до Чернігівської обласної психоневрологічної лікарні, де він перебуває з 11 серпня 2020 року у відділенні з посиленим наглядом. Генеральний директор лікарні Володимир Ященко цю інформацію підтвердив і водночас заспокоїв чернігівців, що ніхто наразі Олександра виписувати не збирається.

Джерело: cheline.com.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь