У Ніжині відбулась прес-конференція “Ніжин-Активна громада”: про що говорили

Прес-конференція “Ніжин-Активна громада” у стінах Ніжинської міської ради відбулась сьогодні, 11 червня за участю активістів та представників місцевої влади.

Говорили про співпрацю влади-громади-бізнесу та грантодавців за ради сталого розвитку громади, а також про те, як маленькими кроками проектів соціальної дії можна покращити громаду разом.

Сприяння цілісному розвитку нашої громади є одним з головних компонентів та пріоритетів у взаємодії влади – громади – бізнесу-ЗМІ . Активний рух громадянського суспільства безпосередньо сприяє розвитку синергії в громаді заради сталого розвитку. Однією з таких форм взаємодії є співпраця в рамках програми «Активні громадяни» від Британської Ради.

Мета програми полягає у сприянні соціальним змінам і забезпеченні сталого розвитку шляхом створення і розбудови мережі лідерів із залученням громадських організацій та ініціатив, які є рушіями реформ у своїх громадах та надання їм знань та навичок, що сприятимуть побудові відносин між людьми на засадах рівності та рівних можливостей, поваги до різноманіття, вміння вести безконфліктний діалог.

За останні 2 роки ГО «Лабораторія Ініціативної Молоді» та КЗ Ніжинський міський молодіжний центр, які виступають офіційними партнерами даної програми, активно діють у даному напрямку. На сьогодні вже реалізовано 8 проектів соціальної дії, а розпочали свою реалізацію іще 10, кожен з яких отримує біля 15 тис грн підтримки на його реалізацію. Проекти реалізуються на базі Молодіжного центру, НДУ ім.Гоголя, школи №17, Центру STEM-освіти «Ідея», Територіальний центр соціального обслуговування, відділу у справах сім’ї та молоді та просто по відкритим локаціям громади.

Співпраця в рамках Програми Активні Громадяни від Британської Ради це гарна можливість втілювати різні ідеї в життя, покращувати партнерську співпрацю між владою, громадою та бізнесом, а також залучати додаткові грантові кошти на реалізацію різних соціальних ініціатив.

Наша спільна робота це приклад втілення гарної злагодженої співпраці. Рухаємося в такому ж потужному напрямку. За ради громади та разом з громадою.

Надіслала Анжеліка Тимченко

Фото «Нежатин»

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь