Із 7-го червня – плюс одна електричка «Ніжин–Київ-Волинський»

«Укрзалізниця» запустила додатковий електропотяг «Ніжин–Київ-Волинський», який зупинятиметься на всіх зупинках. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив депутат Броварської райради Олександр Короленко.

Представники «Укрзалізниці» повідомили, що придбання електро- та дизельних поїздів для приміського сполучення здійснюється коштом залізниць із залученням коштів місцевих бюджетів та інших незаборонених законодавством коштів. Проте з місцевих бюджетів кошти на ремонт та придбання рухомого складу взагалі не виділялися. А ремонтувати було що, адже станом на квітень у регіональній філії «Південно-Західна залізниця» декілька складів електропоїздів вилучені з обігу через зношення вагонів 90%+, повідомляє brovary.net

Крім того, на перевізний процес впливала ситуація, що склалася з відшкодуванням збитків від перевезення пасажирів пільгових категорій. Коштом державного та місцевого бюджетів було компенсовано лише 17,5% від вартості наданих послуг.

«Тоді ми отримали негативну відповідь, але в телефонній розмові мене запевнили, що спробують віднайти можливість додати денний потяг із Ніжина до Києва», – повідомляє депутат райради.

І все ж «Укрзалізниця» прислухалась до побажань броварських районних депутатів і вже з 7-го червня в розкладі електропотягів з’явилась електричка «Ніжин–Київ-Волинський», яка зупинятиметься на всіх станціях та зупинках.

 

Курсуватиме вона в денний час і забиратиме пасажирів зі станції «Бровари» о 12:57.

ФОТО – Олександр Короленко, Status Quo

Джерело: mynizhyn.com

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь