Сезон полуниці відкрито: а ви вже поласували?..

 

 

 

 

Ось і завітало до нас тепле, привітне, сонячне літо, то чи не час подумати про збагачення свого організму корисними вітамінами?

Адже під час зимових місяців імунітет людини дуже послабився, захищаючись від різних збудників хвороб, а особливо від ГРВІ та COVID – 19.

На даний час покращити здоров’я допоможуть свіженькі салати з наших городів та звичайно червона, смачненька полуничка, яку так полюбляють і діти і дорослі.

Експерти прогнозують, що ціна на полуницю в цьому році значно зросте через похолодання частина врожаю була знищена і не придатна для продажу.

То скільки українцям потрібно віддати, щоб поласувати улюбленим «десертом»?

Отже, аналіз продукції:

Ринок – тут ціни дуже різняться починаючи від 65 грн. до 180 грн. за кілограм.

На ніжинському ринку переважають:

Харківська, домашня та носівська ягода.

Маркети – від 65 грн. до 120 грн.

За словами фахівця – Тетяни Гетьман: «На початку сезону в нас полуниці буде значно менше на ринку і звичайно буде дорожчою, ніж  рік тому. Якщо я не помиляюсь , торік ми починали з 200 гривень за кілограм…»

Експерти аналітичної платформи  East Fruit зазначають:

« В Україні ціни на полуницю зменшились в середньому на 18 % дешевше…»

Ось такі ціни виклав нам ринок сезонної продукції на 2021 рік.

На мою думку, найкращу користь можна отримати від ягоди, яка вирощена власною працею, збагачена любов’ю, ніжністю без додавання нітратів та інших шкідливих речовин. Посаджена на власному шматочку землі. Своїми руками ви віддаєте силу та енергію цій маленькій рослині, вона ж поверне ще більшою вдячністю та міцним здоров’ям під час зимових холодів.

Іванна Булка, студентка НДУ імені Миколи Гоголя факультету журналістика

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь