На Чернігівщині є 8 відеокамер, які розпізнають обличчя, 7 з них працюють в Ніжині

17 червня міський голова Олександр Кодола та радник міського голови Сергій Охонько відвідали пункт відеоспостереження, куди надходить інформація з камер відеонагляду.

Цього року відбулось запровадження дуже важливого проекту під назвою «Безпечне місто».

«Ми реалізували два великих проекти, на які було виділено кошти з міського бюджету в сумі 2,3 млн грн. Зокрема 900 тис грн пішло на забезпечення відеонаглядом залізничного вокзалу. На жаль, до цього року там не було жодної відеокамери, а це ключова залізнична гілка всієї Чернігівщини, де кожного дня тисячі людей пересувається і користується послугами залізниці. Тому, на сьогодні там встановлена 21 відеокамера. Там є відеокамери з розпізнаванням обличчя, камери, які ідентифікують номерні знаки. Загалом на сьогодні по місту вже встановлено 57 відеокамер, з яких 11 розпізнають номерні знаки, і 7 – обличчя», – акцентував міський голова Олександр Кодола.

Олександр Кодола наголосив, що на Чернігівщині є лише 8 відеокамер, які розпізнають обличчя, 7 з яких вже працюють в Ніжині.

«Це сильний поштовх для співпраці з правоохоронними органами по розкриттю різних злочинів. Зокрема мене турбують акти вандалізму, які відбуваються в нашому місті. Міська влада працює над благоустроєм міста, над тим, щоб місто розвивалось і було більш комфортним для проживання. На жаль, є багато випадків, коли люди не цінують те, що робиться в місті і просто руйнують те, що бачать, особливо в стані алкогольного сп’яніння.

Тому, я хочу звернутись до всіх ніжинців і гостей, якщо ви захочете в місті Ніжині порушити закон – ми вас ідентифікуємо, знайдемо і ви будете відповідати відповідно до чинного законодавства», – зауважив Олександр Кодола.

На думку міського голови, безпека і порядок – це те, над чим маємо працювати спільно з національною поліцією.

«Приємно, що нарешті вперше за останні чотири роки ми якісно почали реалізувати цю програму. Адже аналітичні камери відеоспостереження застосовуються в усіх найрозвинутіших містах світу. І сьогодні ми бачимо вже реальні результати. Це тільки перший крок, надалі дуже багато потрібно провести роботи, а саме – створення баз злочинців, щоб їх можна було ідентифікувати.

А з боку міської ради і міського голови ми будемо робити все можливе, щоб цей проект реалізувався і збільшувався в своїх масштабах», – запевнив радник міського голови Сергій Охонько.

«Хотілось би подякувати міському голові і депутатському корпусу за те, що вони відкликались на прохання правоохоронних органів і встановили 57 відеокамер. Ця мережа буде допомагати в боротьбі зі злочинністю дуже суттєво. Автомобільний транспорт і пішоходи будуть моніторитись і розпізнаватись. Це набагато покращить ефективність роботи поліції, швидкість реагування на правопорушення.

За допомогою відеоспостереження ми матимемо відеоматеріали, які можна використовувати як доказ у кримінальних провадженнях. Щоб розвивати всю цю систему ми зробимо аналіз вчинених кримінальних правопорушень на території міста, будуть визначені місця, де ці правопорушення вчиняються, в тому числі акти вандалізму, місця концентрації ДТП і т.д.

Ми будемо звертатись до депутатського корпусу задля розширення співпраці та подальшого встановлення відеокамер, які будуть нам допомагати і запобігати вчиненню правопорушень», – наголосив начальник Ніжинського відділу поліції Володимир Духно.

Джерело: nizhynrada.gov.ua

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь