Комісія дала «добро» на відкриття пляжного сезону в Ніжині

Цьогоріч у зв’язку із несприятливими погодними умовами відкриття міського пляжу біля річки Остер у Ніжині було відкладено на невизначений термін. Обов’язкова умова – температура води повинна бути не нижче + 20.

Чернігівські водолази обстежили і почистили підводну акваторію ще 26 травня. Було зроблено проби води, фахівці запевнили, що вона в нормі.

Працівники комунального підприємства «Виробниче управління комунального господарства» останнім часом займалися облаштуванням пляжу: розчистили територію, обкосили, зробили грейдування, встановили вбиральню, роздягальні, місце для плавця-рятувальника, якого забезпечили рятувальним спорядженням (круг, рятувальні жилети, ласти та ін.). Час роботи рятувальника – щодня з 9.00 до 19.00.

І ось, нарешті, в Україну прийшло тепло. 18 червня комісія, яка складалася з начальника Управління житлово-комунального господарства та будівництва Анатолія Кушніренка, заступника начальника Ніжинського МРУ ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області Надії Назаренко, начальника Ніжинського міжрайонного управління водного господарства Станіслава Черпіти, начальника відділу з питань НС та ЦЗН Миколи Чуйка, начальника КП «ВУКГ» Володимира Шпака, інспектора Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій Руслана Зарви виїхали на місце для перевірки готовності міського пляжу до відкриття.

Цього ж дня зону купання на воді позначили буйками.

Відпочивальників на пляжі небагато: два підлітка, які весь час інспектування комісією пробули у воді, та два чоловіки, які приймали сонячні ванни.

На запитання журналіста сайту «УН», як водичка, хлопці відповіли: «Коли дує вітерець, то трішки холодна. А взагалі купатися можна!».

Ближче до обіду, кажуть хлопці, народу на пляжі побільшає. Комунальникам це добре відомо: майже кожного ранку вони прибирають звідси купи сміття: порожніх пляшок, всіляких обгорток, пакетів. Причому, смітять аби де: попід лавками, деревами, біля урн і навіть – у річці. Хоча до сміттєвих баків, встановлених КП «ВУКГ», – якась пара-трійка метрів.

За висновками комісії, міський пляж до купального сезону готовий.  Певне розчарування викликало те, що річку затягнуло ряскою.

«Часті дощі та різке потепління спричинили її швидкий ріст. Сьогодні Управління водного господарства трішки відкрило шлюз – за декілька годин «зелена» вода повинна зійти», – пояснює начальник відділу з питань НС та ЦЗН Ніжинської міської ради Микола Чуйко.

Ніжинський міський голова Олександр Кодола декілька разів побував на міському пляжі та особисто проконтролював стан пляжу і річки. І залишився незадоволеним.

«Треба впорядкувати цю територію. І зробити тут гарне місце для відпочинку ніжинців», – підкреслив Олександр Михайлович.

Автор: журналіст сайту «УН» Валентина Савчук

Фото автора

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь