У Носівці “замінували” продуктовий магазин

«Продуктовий магазин на вулиці Вокзальній в Носівці – замінований. У сміттєвому бачку – граната » – таке повідомлення надійшло в поліцію 14 червня.

На ноги підняли місцевих правоохоронців, медиків і рятувальників.

До приїзду вибухотехніків місцеві служби евакуювали покупців.

– Виклик ми отримали в 11.35, – розповідають носівські рятувальники. – Інформацію про замінування нам повідомили поліцейські. Ми негайно виїхали на місце, однак в пошуках вибухівки не брали участь. Цим займалася спеціальна піротехнічна група з Чернігова. Пошукові роботи завершилися близько 13 годин. Ніяких вибухонебезпечних предметів фахівці не знайшли.

Тоді поліція почала шукати жартівника. І вирахувала його в той же день. Псевдомінера виявився 23-річний місцевий житель. Свою провину він визнав і пояснив: так вчинив, бо в магазині занадто високі ціни, хотів таким чином «провчити» власника і працівників магазину. Втім, справжня причина таких дій, очевидно, криється в іншому. За інформацією наших джерел, затриманий має психічний розлад.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху). Підозрюваному загрожує від 2 до 6 років позбавлення волі. Але навіть якщо його визнають осудним, то реальний термін, швидше за все, замінять умовним.

P.S. Останній раз вирок у справі про хибне замінування на Чернігівщині було винесено в травні цього року Куликовским райсудом. І стосувався він добре відомого читачам «Гарту» жителя Жуковки, який 23 квітня на свій 34-й день народження «замінував» трасу Чернігів – Ніжин, що проходить через село. Сергій (так звуть жуковского жартівника) ще на етапі досудового розслідування уклав з прокурором угоду про визнання винуватості. Тому і далі буде гуляти на волі. Йому присудили два роки умовно.

gorod.cn.ua, Олексій Прищепа, «Гарт» №25 (3037) від 17 червня 2021

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь